Home Lifestyle Verlengd weekendje Bretagne? Deze nieuwe tgv-verbinding brengt je er in 4 uur...

Verlengd weekendje Bretagne? Deze nieuwe tgv-verbinding brengt je er in 4 uur tijd

Wie wordt jouw reismaatje?

© Getty

De herfst is officieel in het land en dat betekent ook dat er weer wat verlengde weekendjes in het vooruitzicht zijn. Heb jij nog geen idee waar je naartoe wil trekken? Wat dacht je bijvoorbeeld van Bretagne! Jawel, dankzij de nieuwe tgv-verbinding vertoef je al in 4 uur tijd in de prachtige Franse regio.

Na die ellenlange dagen op kantoor snakken we soms naar wat frisse lucht. Een weekendje aan de Belgische kust ligt voor de hand, maar waarom zoek je het eens niet wat verder? Dat is ook het gedachtegoed van SNCF, want de Franse spoorwegmaatschappij lanceert volgende week namelijk een gloednieuwe tgv-verbinding vanuit Brussel naar Rennes. De hoofdstad van Bretagne bereik je zo al snel in zo’n 4 uur treinen.

Elke weekdag vertekt er om 06u23 een hogesnelheidstrein in Rennes die dan weer om 11u het station van Brussel binnenrijdt. Daar kan je dan om 16u56 weer met je koffers opstappen om een weekendje naar Rennes te trekken. Onderweg houdt de tgv nog halte in Rijsel, de luchthaven Roissy-Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée. Kostprijs? Een ticket voor een enkele reis kan je vanaf € 44 boeken. De eerste treinrit staat bovendien gepland voor 16 december.

Roadtrip

Uiteraard heeft Rennes heel wat te bieden: van picture perfect vakwerkhuizen tot trendy boetieks en markthallen waar je verse oesters kan smullen. Wil je er meteen een heuse roadtrip van maken doorheen Bretagne? Voeg dan zeker wat onmisbare tussenstops toe! Onze redactie tipt bijvoorbeeld alvast Cancale of Brest.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.