Home Lifestyle UITGETEST: redactrice Elke ging op ‘Baby’s First Holiday’ (en dat was een...

UITGETEST: redactrice Elke ging op ‘Baby’s First Holiday’ (en dat was een hele ervaring)

Alles ging goed, tot 'Sprong 6' op de deur kwam kloppen.

Of ik een paar dagen met mijn kersverse baby naar het meest kindvriendelijke hotel ter wereld wilde? Uiteraard! Slapen in XXL-bedden, vers gepureerde hapjes van de chef en een babyconciërge ter plaatse die op je baby let terwijl jij en je hubby van dat deugddoende diner genieten: het klonk me als muziek in de oren. Maar dat was buiten die baby gerekend die blijkbaar rond 8 maanden een (zoveelste) sprongetje maakt en in een flinke slaapregressie belandt.

Baby’s First Holiday‘, zo heet het concept waarmee hotelgroep Martinhal families naar het zonnige Portugal wil krijgen zonder daarvoor een al te grote volksverhuis te moeten doen. Babyvoeding? Die wordt ter plaatse gemaakt door de chef. Flesjesverwarmer of babyfoon? Kan je (gratis!) lenen. Net zoals een wipper, draagzak, buggy en andere baby essentials trouwens. Allemaal dingen die je een flink pak stress – en plaats in je koffer – zouden moeten besparen. Als je niet Elke Spelters heet, that is. Stress is my middle name en dus voorzie ik toch de helft van de koffer van luiers, voeding en flessenwater. Helemaal onterecht, zo blijkt achteraf. Want alles, maar dan ook echt á-lles, kan je kopen in het winkeltje dat zich in de resort village bevindt.

Baby's First Holiday

Otto, de baby, slaapt de hele heenvlucht dus ik ben extatisch – en uitermate trots – als we aankomen bij het hotel. Dit wordt de heerlijk relaxte vakantie waar we echt nood aan hadden, denk ik dan nog. Mispoes. Al snel klopt ‘Sprong 6‘ op de deur (die verdomde sprongetjes waar ook columniste Nele het over had) en verandert Otto in een hangerig, humeurig en vooral hongerig monstertje. Maar geloof me, als je op één plaats wil zitten op zo’n moment, is het wel in een hotel van Martinhal – of een onbewoond eiland in het midden van de oceaan zoals je ze alleen maar in de films ziet. Je wordt omringd door baby’s en gelijkgestemde ouders die begrijpen wat je doormaakt (geen boze blikken!) en het personeel zet alles in zijn mars om Otto op te beuren.

Baby's First Holiday

Of we het nog eens zouden doen? Absoluut, maar dan met een baby die al iets beter in zijn ritme zit. De restaurants zijn voorzien van een Kids’ Corner mét animator zodat jij in alle rust kan genieten van het lekkere ontbijt, lunch of diner als je peuter liever niet in zijn stoel blijft zitten. Ze organiseren Baby Swim, je kan een duomassage met je kind boeken of, als je wil, je baby naar de crèche of Kids’ Club brengen als jij en je partner nood hebben aan quality time of even de stad in willen bijvoorbeeld. Klinkt dus nog steeds als de hemel op aarde. Alles is aanwezig en je hoeft je koffer écht niet vol te proppen met luiers, poeder en flessenwater. Die extra plaats kan je dus gewoon lekker aan dat teveel aan outfits besteden. Want we weten allemaal dat we toch liever voor de zekerheid dat extra paar sandaaltjes inpakken. Just in case…

Nog meer kindvriendelijke hotels

1 / 5
Casa Cook Chania
Villa Augustus
Board X
Zalig aan Zee
Forsthofgut en Galtenberg
Casa Cook Chania
Casa Cook Chania

In de zomer van 2019 opent het geweldige Casa Cook-concept, een nieuw, 100% kindvriendelijk hotel op Kreta (Casa Cook Chania). Het beste van al? Het is er zó mooi dat je niet eens doorhebt dat je in ‘een kindvriendelijk hotel’ slaapt. Terwijl jij aan het zwembad chillt, naar de yoga gaat of geniet van een massage, worden je kinderen beziggehouden met de tofste activiteiten. Ze kunnen op ontdekking in Neverland, een tekenworkshop volgen of – als ze groot genoeg zijn – slapen in een tipi. Ook dé ideale bestemming als je op babymoon wilt.

Villa Augustus
Villa Augustus

Testen of een citytrip met je baby iets voor jou is? Zet dan Dordrecht op de planning, een behapbare stad waar om ter hipste adresjes uit de grond schieten. Slapen doe je aan de rand van de stad bij Villa Augustus. De ruime hotelkamers liggen in de oude watertoren en hebben stuk voor stuk een fantastisch uitzicht. Er is een (moes)tuin waar je door kan flaneren en er is ook een markt met versgebakken brood en taartjes, fruit en kruiden uit de tuin, kookboeken, linnen schorten, … Geen nood dus als je niet uit het hotel geraakt.

Board X
Board X

Surfliefhebber? Dan zijn de family friendly surfvakanties van Board X een goed idee. Terwijl jullie surfen, worden je kleintjes opgevangen door animatoren en babysitters of leren ze zelf op een plank staan (surflessen vanaf 8 jaar). Slapen kan in zelf meegebrachte tentjes of in een luxueuze tipi (met écht bed!).

Zalig aan Zee
Zalig aan Zee

De leukste family friendly huisjes aan onze Belgische kust? Dat zijn die van Zalig aan Zee. Die zijn ruim (je slaapt er met 10 tot 20 personen) en dus ideaal als je er met een paar koppels op uit wilt. Ze hebben een tuin en liggen vlakbij het strand. Voor de oudere kindjes is er vaak een fantastische speel-/slaapzolder.

Forsthofgut en Galtenberg
Forsthofgut en Galtenberg

Als je van bergen houdt, dan moet natuurhotel Forsthofgut in Oostenrijk bovenaan op je kindvriendelijk reislijstje. Het hotel ziet er ongelooflijk mooi uit, ligt middenin de natuur, heeft een heerlijke spa en voor de kleintjes een kinderboerderij en kinderclub. Minder budget? Dan ga je in Oostenrijk naar babyhotel Galtenberg.

Op reis met je baby

De allermooiste kindvriendelijke hotels staan op de verzamelwebsite Little Guest Collection. Vind je geen goed (en betaalbaar) kindvriendelijk hotel? Denk dan eens aan een vakantiehuis met terras. Zo kunnen jij en je lief heerlijk buiten zitten terwijl je baby binnen slaapt. Bekijk zeker ook de Airbnb-website, waar je via de zoektermen aanduidt wat jij belangrijk vindt. Ook een tripje met de camper is handig met een baby. De kosten drukken kan bijvoorbeeld door een camper te huren van particulieren via het deelplatform Camptoo.

Lees ook: