Home Lifestyle REISTIP: 7 x bestemmingen waar je zorgeloos met je baby naartoe kan...

REISTIP: 7 x bestemmingen waar je zorgeloos met je baby naartoe kan reizen

Baby on board!

© Getty

Het is voor jonge mama’s niet altijd evident om samen met hun baby’tje op reis te gaan, maar dat wil niet zeggen dat ze hun reisplannen links moeten laten liggen. Dat je met een baby van drie maanden oud beter niet op safari in Zuid-Afrika gaat, is duidelijk, maar er zijn een heleboel landen waar het wel een echte luxe is om met je kleine oogappel te reizen!

Het is een grote stap om met je baby voor het eerst naar het buitenland te vertrekken en dan is de perfecte reislocatie meer dan welkom. Het mag er niet te warm, maar ook niet te koud zijn; het mag er niet te druk zijn; het hotel moet kindvriendelijk genoeg zijn én je moet je er met je baby veilig voelen. Deze zeven locaties voldoen perfect aan die vereisten en hebben nog een aantal babyproof en interessante pluspuntjes! Heb jij alles voor je kindje al netjes ingepaktOff we go!

1 / 7
Mallorca, Spanje
Norfolk, Engeland
Toscane, Italië
Normandië, Frankrijk
Sunshine Coast, Australië
Zweden
Oostenrijk
Mallorca, Spanje
Mallorca, Spanje

Met je kleintje feesten in Magaluf zal waarschijnlijk niet in je agenda staan, maar in het noorden van het eiland liggen een aantal mooie stadjes mét brede promenades verborgen. Ideaal om zonder zorgen met de kinderwagen te bollen. Ga eens een namiddagje genieten op een van de prachtige en rustige stranden en combineer dat met een kindvriendelijk én lekkere restaurant aan de kust.

Norfolk, Engeland
Norfolk, Engeland

Norfolk ligt op een boogscheut van Londen en geeft je de rust die je na al dat inpakken wel verdiend hebt. Het knusse stadje is een budgetvriendelijke en rustige variant van de hoofdstad en je kan er oneindig lang met je kleintje wandelen! Denk: zachte stranden en platte wegen. Zin om een paar toffe uitstapjes te maken? Ga dan eens een dagje naar Cambridge of Birmingham.

Toscane, Italië
Toscane, Italië

Reis je naar Toscane? Dan zit je altijd goed! Italianen zijn dol op baby’s en zullen je in hun lekkere pizzeria’s en gezellige B&B’s dan ook met open armen ontvangen. Wind de draagzak rondom jou en bezoek er enkele mooie musea, ga een koffietje drinken op een van de gezellige terrasjes of neem je baby een namiddagje meer naar het strand. Gezellig en ontspannend!

Normandië, Frankrijk
Normandië, Frankrijk

Blijf je toch liever iets dichter bij huis? Ga dan voor een midweekje naar Normandië! Je baby’tje moet er niet wennen aan hoge of lage temperaturen en je kan je er met een beetje hulp van Google Translate perfect weten te redden, zonder dat je je gebrekkig Spaans of Italiaans naar boven moet halen om een toilet te vinden. Het is er rustig en je kan er wondermooie wandelingen maken langs de kustlijn. Een echte aanrader voor de iets bezorgdere, maar toch actieve mama’s onder ons!

Sunshine Coast, Australië
Sunshine Coast, Australië

Toch zin om buiten Europa te reizen? Kies dan voor Australië en ga naar Sunshine Coast! Het is er warm, maar niet té warm en je kan er samen met je kindje verschillende knusse marktjes bezoeken. Sunshine Coast heeft een heel kindvriendelijke reputatie en je kan er genieten van verschillende aangename faciliteiten, zoals ruimere toiletten en grote hotelkamers die volledig voorzien zijn voor de allerkleinste toeristjes.

Zweden
Zweden

In Zweden kijken ze al lang niet raar meer op als je met je baby op restaurant gaat of overnacht op een camping. Het is een heel ruimdenkend land en je bent er dan ook meer dan welkom met je kleine spruit. Je hebt er tal van kindvriendelijke vakantieparken, comfortabele campings en luxueuze vakantiehuizen. Aan jou om te beslissen waar je het liefst verblijft.

Oostenrijk
Oostenrijk

Ook in Oostenrijk zijn ze verzot op baby’s! Het gaat er zelfs zo ver dat sommige hotels zich enkel richten tot jonge mama’s. Er staan babyfoons in de hotelkamer, je hoeft geen verzorgingskussen mee te nemen en in sommige hotels hebben ze zelfs een babyzwembad! Oostenrijk toch niet echt iets voor jou? Ook in Portugal kan je naar zo’n babyproof hotel afzakken! Keuze zat, dus!

Foto’s: © Getty

Meer reistips voor je kleine spruit: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.