Home Lifestyle Film NOSTALGIE: er komt volgend jaar een ‘W817’-film

NOSTALGIE: er komt volgend jaar een ‘W817’-film

Een jaar na de geruchten is er dan ein-de-lijk de bevestiging!

© VRT

In het najaar van 2017 stond de cast van de populaire Ketnet-reeks nog vier avonden te blinken op het podium van het Antwerpse ‘Sportpladijs’ tijdens Throwback Thursday. Snel daarna volgden geruchten dat er een eventuele film zou komen. Onze nostalgische dromen komen nu uit, want we zullen Birgit en compagnie binnenkort kunnen bewonderen op het witte doek.

Onmiddellijk na de passage van de ‘W817’-cast in het Sportpladijs ging de geruchtenmolen aan het draaien. En ook ons Ketnet-hart ging wat sneller slaan. Nu mogen we dus ook echt een gat in de lucht springen, want acteur Danny Timmermans, die de rol van Tom vertolkte in de reeks, verklapte zondag dat de film eraan zit te komen. Dit deed hij in de podcast ‘Akkerdjie!’ van Radio 2-presentator Harald Scheerlinck.

Zelfde cast, regisseur en schrijvers

Als alles volgens plan verloopt, zal de film in 2020 in de zalen verschijnen. ‘Veel van de jongeren van toen hebben nu zelf kinderen die naar de heruitzendingen kijken. Het programma zit in het collectieve geheugen gegrift en van daaruit is het idee ontstaan om er iets mee te doen. Het resultaat daaruit is dat we een film gaan maken. Zoveel mogelijk met mensen uit de ploeg van toen. De hele cast, maar ook dezelfde regisseur en schrijvers’, weet Danny te vertellen.

De scenaristen hebben het verhaal al in grote lijnen uitgeschreven. Maar meer wil Danny er nog niet over lossen. Wat hij wel meegeeft, is dat we niet de studenten van 20 jaar geleden moeten verwachten, aangezien de cast er natuurlijk niet meer uitziet als toen. Het zal dus eerder een ‘20 jaar later’-verhaal worden. ‘We gaan niet plots doen alsof er niets gebeurd is terwijl we er allemaal een stuk ouder uitzien’, klinkt het.

Wil je de volledige podcast beluisteren? Dat kan hier. Wij gaan nu even enkele afleveringen van ‘W817’ herbekijken om alvast in de mood te komen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.