Home Lifestyle MUST VISIT: Vulva la Vita, een expositie die de vagina in al...

MUST VISIT: Vulva la Vita, een expositie die de vagina in al haar vormen viert

'De anonieme portretten getuigen van een diversiteit die door de norm wordt verdoezeld.'

Vulva la Vita
© Dainis Graveries via Unsplash

Vive la vie, en Vulva la Vita! Die laatste leuze klinkt je misschien iets minder bekend in de oren en net daarom wordt er volgende week in Anderlecht een gelijknamige expositie georganiseerd. Een bezoekje waard!

Van dinsdag 24 oktober tot en met maandag 30 oktober wordt de vagina op het evenement Vulva la Vita in al haar vormen gevierd. De tentoonstelling, die ontworpen werd door Victoria Debarre, maakt deel uit van een participatief project dat de vele taboes die rond de vagina hangen moet doorbreken. Een helse opdracht, want de vagina is en blijft (voorlopig dan toch) een heikel gespreksonderwerp. ‘De anonieme portretten, die gebaseerd zijn op ontvangen foto’s, getuigen van een diversiteit die door de norm wordt verdoezeld‘, aldus Mouvement Présence et Action Culturelles (PAC), die de tentoonstelling mogelijk maakt.

My Name Is Clitoris

En het stopt niet bij die expositie, want de kunstwerkjes zullen op stickers gedrukt worden die daarna in de Brusselse straten uitgedeeld zullen worden om het gespreksonderwerp te normaliseren. Op die manier hoopt kunstenares Victoria Debarre voor eens en altijd duidelijk te maken dat élke vagina mooi is en ze niet moet voldoen aan bepaalde esthetische normen die de maatschappij ons oplegt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Naast de tentoonstelling zal er op 24 oktober ook een debat georganiseerd worden over het taboe rond het vrouwelijke lichaam. Op 29 oktober wordt er ook de documentaire ‘My Name Is Clitoris‘, in aanwezigheid van de mensen die in de film voorkomen, geprojecteerd. Mark your calendar is dus de boodschap!

Praktisch

Vulva la Vita
Gratis inkom
Van 24 oktober tot en met 30 oktober
Présence et Action Culturelles, Lambert Crickxstraat 5 in Anderlecht (Brussel)
Meer info vind je op de Facebookpagina van het evenement

Lees ook: