Home Lifestyle ZIEN: Brusselse bushokjes worden versierd met lokale kunst om kunstwereld te steunen

ZIEN: Brusselse bushokjes worden versierd met lokale kunst om kunstwereld te steunen

De replica's van de werken van onder anderen Bent Van Looy en Marie Rosen zullen binnenkort ook in Namen, Gent en Antwerpen te bewonderen zijn.

Campari Brussel
© Campari

Concerten worden afgelast, exposities worden uitgesteld en de deuren van het theater blijven dicht; de kunstwereld gaat momenteel door een loodzware periode. Om de creatieve sector een stevig hart onder de riem te steken, kwam Campari op het idee om samen met vijf gerenommeerde Belgische artiesten onze hoofdstad van een likje verf te voorzien. Het resultaat? Een kleurrijke kunstgalerij in openlucht.

Brussel ziet er sinds deze week net iets vrolijker uit, want onze hoofdstad transformeerde tot een heuse kunstgalerij waarin vijf prachtige artistieke én lokale pareltjes hangen. En die expositie kwam er niet zomaar, want met de tentoonstelling wil de Italiaanse aperitief Campari de kunstwereld steunen. Het merk sloeg de handen in elkaar met vijf kunstenaars die hun schilderskwasten bovenhaalden en elk een prachtig werk maakten om hun collega’s in deze moeilijk tijden te steunen. De kunstwerken zijn geïnspireerd door de wereld en de kleuren van de beroemde Italiaanse drank en laten veel ruimte over voor eigen interpretatie.

Van het Poelaertplein tot de Dansaertwijk

Van 13 tot 26 oktober zullen de originele kunstwerken van Jesse Willems, Bent Van Looy, Marie Rosen, Colin Waeghe en Joelle Dubois de Brusselse straten opvrolijken. Opvallend: de kleurrijke pareltjes hangen in bushokjes van het Poelaertplein tot de – Hoe kan het ook anders? – Dansaertwijk, zodat iedereen ervan kan meegenieten. En daar stopt het niet, want van 20 tot 26 oktober komen de replica’s in Namen, Gent en Antwerpen te hangen. Dat als herinnering aan de centrale rol van kunst en creatie in onze samenleving.

© Campari Belgium

Wie fan is, maakt trouwens kans om één van de kunstwerken in zijn/haar woonkamer op te hangen, want de originele werken worden verkocht tijdens een veiling die van 2 tot 15 november zal plaatsvinden op het online platform Vavato. De opbrengsten van die veiling gaan naar Brussels Museums, een onafhankelijke vzw die meer dan 100 musea in Brussel samenbrengt.

Net naast een kunstwerk gegrepen? Niet getreurd, want ze zullen ook verschijnen in de vorm van een limited edition Camparibox, die alle nodige ingrediënten voor een Campari bevat. Deze boxen zullen te koop zijn in de loop van november. Voor elke verkochte box schenkt Campari trouwens € 1 aan een artistieke organisatie. Het ideale geschenk voor onder de kerstboom als je ‘t ons vraagt!

Meer informatie en de exacte locaties van de kunstwerken vind je op de website van het initiatief.

Lees ook: