https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle WEEKENDTIP: WONDER, een creatief en zinnenprikkelend stadsfestival in Kortrijk

WEEKENDTIP: WONDER, een creatief en zinnenprikkelend stadsfestival in Kortrijk

De West-Vlaamse parel wordt vanaf morgen een maand lang opgefleurd met lokale creativiteit, optimisme, muziek en design.

Wonder Kortrijk
© Stad Kortrijk

Als er één ding is wat we de afgelopen zomer verdomd hard gemist hebben, dan is het wel dat ene festival waar we zo reikhalzend naar uitkeken. En hoewel niets kan tippen aan fangirlen voor de main stage van Rock Werchter of pintjes drinken op de festivalweide van Tomorrowland, schieten de kleinere initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Next up: WONDER – Kortrijk Creativity Festival.

Kortrijk zal er deze maand een pak kleurrijker uitzien, want de West-Vlaamse stad wordt vanaf morgen, donderdag 15 oktober, een maand lang opgefleurd met lokale creativiteit, optimisme en design tijdens WONDER – Creativity Festival. Verwacht je er niet aan stinkende Dixi’s, funky festivalbandjes en ellenlange wachtrijen aan de toog, maar wel aan een zinnenprikkelend parcours dat door het stadscentrum slingert en je meeneemt langs exposities, installaties en events.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Creativiteit, optimisme, design, muziek en verwondering staan tijdens WONDER een maand lang centraal. Je kan je er – coronaproof, weliswaar – laten overdonderen door lokaal talent én tegelijkertijd de West-Vlaamse parel en haar niet te missen hotspots wat beter verkennen. Wat je er tijdens het traject zoal kan bewonderen? Het Circular Travelling Experience Lab (lees: een rondreizend labo uit paper-based materiaal) in Hangar K, een expositie over architectuur in de Budafabriek, K-TOTEM (lees: dé toonplek voor regionaal grafisch talent) en een expo van de Belgische ontwerpers van morgen op de Broelkaai.

Praktisch

WONDER kan je tussen 15 oktober en 15 november telkens van woensdag tot zondag gratis bezoeken, en dat van 13u tot 19u. Op 15 oktober openen ze met een nocturne van 18u tot 22u. Check de website voor het volledige programma.

Lees ook: