Home Lifestyle Binnenkort krijgen vrouwen meer macht op Tinder

Binnenkort krijgen vrouwen meer macht op Tinder

Who run the datingworld?

Links. Links. Links. Rechts. We hebben allemaal wel eens op Tinder zitten swipen. En zitten hopen dat die hottie ooit met een leuke openingszin de eerste stap zet. Natuurlijk is het enkel die ene creep die je een privéberichtje stuurt. Daar lijkt Tinder nu de oplossing voor gevonden te hebben.

We verwachten al lang niet meer onze prins op het witte paard op Tinder tegen te komen. Maar op mannen die wel héél expliciet zeggen wat ze zoeken op de datingapp zitten we ook écht niet meer te wachten. De volgende update van de app zal waarschijnlijk niet iedereen even leuk vinden, want de vrouwen hebben binnenkort de touwtjes in handen.

Tinder wil vrouwen meer macht geven op de datingapp, en wel op de volgende manier. Bij een nieuwe match zal je als vrouw kunnen kiezen of hij (je nieuwe match) je een bericht kan sturen, of dat jij enkel contact kan leggen.

Mandy Ginsberg van Matchgroup, het moederbedrijf van Tinder, legt uit waarom de nieuwe functie er zal komen: ‘Vrouwen willen vaak niet de druk voelen om een conversatie te beginnen, maar als ze dat wel zouden willen, is dat uiteraard goed.’

Concurrentie

Het is ook niet onlogisch dat Tinder ervoor kiest om zo’n maatregel in te voeren. Er komen steeds meer datingapps op de markt waar Tinder mee moet concurreren, dus is er soms aanpassing nodig. De inspiratie om de bal in het kamp van de vrouwen te leggen, kwam van de datingapp Bumble. Als je een match hebt op Bumble krijg je 24 uur de tijd om zelf een bericht te sturen naar de man die je knap vond. Als je dat niet doet, gaat de match weg. Daarna heeft de man ook 24 uur om te reageren. Als hij te laat is, verdwijnt de match.

Bumble is in handen van Whitney Wolfe Herd. Zij hielp ook met het oprichten van Tinder en ziet de aanpassing van Tinder als iets positiefs: ‘We juichen ieder bedrijf toe dat beslissingen neemt die vrouwen meer macht geeft.’

En ook wij vinden het meer dan aangenaam dat het aantal oneerbare voorstellen dat in onze inbox komt, heel wat zal verminderen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.