Home Lifestyle Food VEGAN DAGMENU: een vitaminerijk ontbijt, een simpele lunch en een verwarmend diner

VEGAN DAGMENU: een vitaminerijk ontbijt, een simpele lunch en een verwarmend diner

Deze week op het menu: groene smoothiebowl, tosti en pompoenstoofpotje. Yum!

© Living the Green Life

Veganuary, ofwel vegan januari, is volop aan de gang! Heb jij jezelf voorgenomen om dit jaar meer vegan te eten? Wij delen met plezier een heerlijk plantaardig dagmenu waarmee je deze week aan de slag kan.

Wil jij één dag per week vegan eten? Of wil je de ene dag een plantaardig ontbijtje klaarmaken en de andere dag een vegan diner op tafel toveren? Of wil je in het weekend steevast elke zondag een vegan menu verorberen? Het kan allemaal! Wie aan één dagmenu per week niet genoeg heeft en meer vegan wil koken, vindt alle recepten op Living the Green Life.

Elk recept is goed voor twee personen.

Ontbijt: groene smoothiebowl

5 minuten – olievrij, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Dit heb je nodig

  • 2 st bevroren bananen
  • 200 g bevroren mango
  • 100 g baby spinazie
  • 1 st kiwi
  • 2 el chiazaad
  • 2 el kokosvlokken
  • Extra: blender

Zo maak je het

  1. Doe de banaan, mango en spinazie in de blender en mix tot een egale, groene smoothie.
  2. Schep in twee kommen.
  3. Schil de kiwi en snijd deze in plakjes.
  4. Leg de plakjes kiwi op de groene smoothies en maak af met chiazaad en kokosvlokken.

Lunch: tosti met vegan kaas

10 minuten – olievrij, sojavrij, notenvrij

Dit heb je nodig

  • 4 st volkoren boterhammen
  • 4 el vegan groene pesto
  • 1 st avocado
  • 2 plakken vegan kaas (bijvoorbeeld van Violife of Wilmersburger)
  • Extra: tosti-ijzer (of contactgrill)

Zo maak je het

  1. Smeer twee boterhammen in met de pesto.
  2. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in plakjes.
  3. Leg de plakjes avocado op de pesto, gevolgd door de kaas.
  4. Leg de andere sneetjes brood erop en gril in de tosti-ijzer.

Diner: kruidige pompoenstoofpot met parelcouscous

20 minuten – olievrij, sojavrij, notenvrij

Dit heb je nodig

  • 130 g parelcouscous
  • 300 g pompoenblokjes
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 st citroen, het sap
  • 170 g hummus ras el hanout van De Hobbit
  • 1 st rode ui
  • 1 handjevol verse krulpeterselie
  • Extra: hapjespan

Zo maak je het

  1. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de pompoenblokjes en de bloemkoolroosjes in de hapjespan samen met de groentebouillon.
  3. Kook voor ongeveer 15 minuten.
  4. Prak met een vork de pompoen wat losjes, schep het sap van de citroen en de parelcouscous erdoor en roer goed.
  5. Voeg de hummus ras el hanout toe en schep nog eens goed door.
  6. Snijd de rode ui in ringen.
  7. Verdeel de stoof over twee borden en maak af met rode uienringen en verse krulpeterselie.
Recepten + foto: Living the Green Life.

Lees ook: