Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Living the Green Life

Doe jij (deels) mee aan Veganuary?

VEGAN DAGMENU: crêpes, gevulde avocado en gratin met zoete aardappel

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Veganuary, ofwel vegan januari, is volop aan de gang! Heb jij jezelf voorgenomen om dit jaar meer vegan te eten? Wij delen met plezier een heerlijk plantaardig dagmenu waarmee je deze week aan de slag kan.


Wil jij één dag per week vegan eten? Of wil je de ene dag een plantaardig ontbijtje klaarmaken en de andere dag een vegan diner op tafel toveren? Of wil je in het weekend steevast elke zondag een vegan menu verorberen? Het kan allemaal! Wie aan één dagmenu per week niet genoeg heeft en meer vegan wil koken, vindt alle recepten op Living the Green Life.

Elk recept is goed voor twee personen.

Ontbijt: crêpes met zelfgemaakte jam


15 minuten – notenvrij

Dit heb je nodig

  • 200 g rode vruchten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el maïzena
  • 230 g bloem
  • 500 ml sojamelk
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el kokosolie
  • Extra: steelpan, koekenpan

Zo maak je het

  1. Meng de rode vruchten met het vanillesuiker en de maïzena in het steelpannetje, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken. Roer regelmatig. Draai daarna het vuur uit en laat opstijven tot je het serveert.
  2. Maak ondertussen het beslag voor de crêpes door de bloem te mengen met de sojamelk, zonnebloemolie en het vanille-extract.
  3. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en schep een sauslepel beslag in de pan. Bak de crêpes aan beide kanten.
  4. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  5. Serveer de crêpes met de warme rode vruchten jam.

Lunch: gevulde avocado


5 minuten – olievrij, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Dit heb je nodig

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 g alfalfa
  • 100 g hummus
  • 2 st avocado

Zo maak je het

  1. Snijd de tomaatjes in kleine stukken en meng met de alfalfa en de hummus.
  2. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en verdeel het tomatenmengsel erin. Geniet!

Diner: gratin met zoete aardappel, biet en aardappel


20 minuten – sojavrij

Dit heb je nodig

  • 200 g zoete aardappel
  • 200 g aardappel
  • 500 g voorgekookte bietjes
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 st medjool dadels, ontpit
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 pakje vegan gehakt (van bijvoorbeeld Meatless Farm)
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 handjevol verse tijm
  • Extra: ovenschaal (20 x 20 cm), blender

Zo maak je het

  1. Boen de zoete aardappels en aardappels schoon. Snijd de zoete aardappels, aardappels en bietjes in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in met de plantaardige boter.
  3. Meng de amandelmelk, dadels en gedroogde tijm in de blender.
  4. Schenk het amandelmelkmengsel in de ovenschaal.
  5. Leg de zoete aardappels, bietjes en aardappels plakje voor plakje om en om in de schaal zodat er een mooi kleurenfeest ontstaat.
  6. Plaats de ovenschaal in de oven en bak in 30 minuten gaar.
  7. Bak ondertussen het gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met de zwarte peper en nootmuskaat.
  8. Serveer de groenten en verdeel het gehakt erover. Werk af met wat verse tijm.
Recepten + foto: Living the Green Life.


Nog meer lekkere vegan recepten: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '