Home Lifestyle Film UITGETEST: ratten ontwijken en schrikken van gestoorde clowns in de ondergrondse gangen...

UITGETEST: ratten ontwijken en schrikken van gestoorde clowns in de ondergrondse gangen van Antwerpen tijdens ‘The It Experience’

Kinepolis dropt je letterlijk in de horrorfilm en jaagt je de stuipen op het lijf.

© kinepolis

Killerclown Pennywise is back in ‘It: Chapter Two’. De horrorfilm speelt vanaf vandaag in de cinemazalen. Voor wie zich helemaal wil inleven in de grootste schrik van Derry, organiseert Kinepolis ‘The It Experience’. Je krijgt een akelige rondleiding vol nare verrassingen in de ondergrondse gangen van Antwerpen en daarna mag je je in de cinemazetel nestelen voor bijna 3 uur griezelplezier. Wij testten het uit voor jullie, en kunnen het – met de daver op ons lijf – gelukkig nog navertellen.

Ik ben geen horrorfan, en dat is nog een understatement. Ik heb nog steeds een heilige schrik van maïsvelden na het bekijken van ‘Signs’. Ik sleepte mijn matras in de kamer van mijn broer, en deed nog steeds geen oog dicht, toen ik ‘Paranormal Activity’ ontdekte. En ik keek niet enkel onder mijn bed, maar ik doorzocht het héle huis – van de zolder tot de garage – na afloop van ‘The Grudge’.

Mijn verstand weet heus wel dat dit allemaal niet bestaat, maar zodra het donker wordt, overspoelt de angst elke andere functie in mijn anders nochtans goed ontwikkelde hersenkwabben. Het getik tegen het raam wordt plots niet meer veroorzaakt door de regendruppels, maar door de lange nagels van een alien. De trap die kraakt heeft niets te maken met het hout dat zich wat zet. Nee, er zit een seriemoordenaar binnen en zijn doel is om mij het koste wat het kost een kopje kleiner te maken.

In de onderbuik van Antwerpen

Toen we een mail kregen op de redactie om naar het vervolg van ‘It’ te gaan kijken, stond ik dan ook niet meteen te springen. Ik ben normaal niet bang van clowns, maar ik ben geen fan van het soort dat kinderen ontvoert en ze vervolgens op een gruwelijke wijze aan flarden scheurt. Wat me wél interesseerde was de hele beleving errond die Kinepolis nu aanbiedt. Je kan je de komende dagen namelijk inschrijven voor ‘The It Experience’.

Iedereen kent de bekende scène uit de eerste film waarin Pennywise vanuit de riool naar een klein jongetje loert. Wel, dat mag je nu aan den lijve ondervinden. Je wordt als het ware in de film gedropt. Natuurlijk niet in Derry, maar wat dichter bij huis: in Antwerpen. Je krijgt er een rondleiding in De Ruien –  een ondergronds gangenstelsel – om in de juiste stemming te komen en de sfeer op te snuiven. Dat laatste mag je trouwens letterlijk nemen, want zo’n aantal meter onder grond ruikt het niet naar lavendel en rozenblaadjes.

Overall en rubberen laarzen

Je krijgt een overall én rubberen laarzen om aan te trekken, en geloof ons: dat is nodig! Je moet je op sommige momenten namelijk een weg banen door een vuile smurrie en om de zoveel tijd komt er een (gigantische) rat voorbij gelopen. Die beestjes zijn trouwens niet de enige verrassing die je te wachten staat… Meer mogen we natuurlijk niet zeggen. We geven je wel één goede raad mee: kijk goed uit je doppen en laat je niet gek maken door de stemmetjes die je hoort.

Ondertussen kregen we hier en daar een historische uitleg van De Ruien, maar die heb ik helaas grotendeels gemist. Ik was iets te druk bezig met achterom te kijken – mij gaan ze niet pakken! – én met mijn evenwicht te behouden, want de stenen zijn glibberig en het ‘water’ is niet echt uitnodigend om per ongeluk een plonsje in te maken.

Kleine 3 uur griezelplezier

Na dit huiveringwekkende avontuur door de ondergrondse gangen – face your fears, check –  pikt een bus je op en word je opnieuw gedropt aan Kinepolis Antwerpen, waar je in een cinemastoel mag neerploffen voor een kleine drie uur griezelplezier. Het tweede deel van ‘It’ speelt zich opnieuw af in Derry, maar dan 27 jaar later. De leden van de Losers Club zijn ondertussen volwassen en gingen elk hun eigen weg, maar ze voelen zich door de recente gebeurtenissen in hun geboortedorp genoodzaakt om terug te keren en hun oude vijand opnieuw te bestrijden.

Bill Skarsgård kruipt opnieuw in de huid van de vreselijke Pennywise. En we zien ook de jongeren uit het eerste deel terugkeren. Hun volwassen versies worden gespeeld door Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransone en Andy Bean.

Het is nog geen Halloween, maar heb je nu al zin in een avond waar je de stuipen op het lijf gejaagd worden? Koop dan zeker op de Kinepoliswebsite een ticket voor ‘The It Experience’. Een kaartje kost 34,95 euro. De gruwelijke filmervaring gaat door nu woensdagavond 11 september tot en met 13 september. Als angsthaas pur sang heb ík zelfs genoten van deze unieke setting en ervaring. Ready to float?

1 / 5
De Ruien.
Nare verrassingen…
Opgepast voor de killerclown(s)!
In de onderbuik van Antwerpen.
We hebben het overleefd!
De Ruien.
De Ruien.

Nare verrassingen…
Nare verrassingen…

Opgepast voor de killerclown(s)!
Opgepast voor de killerclown(s)!

In de onderbuik van Antwerpen.
In de onderbuik van Antwerpen.

We hebben het overleefd!
We hebben het overleefd!

Geniet vooral even mee met ons in deze korte impressie:

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.