Home Lifestyle Film MUST SEE: 5 films om in september voor naar de bioscoop te...

MUST SEE: 5 films om in september voor naar de bioscoop te gaan

Het is september. Hoog tijd om die wekelijkse bioscoopdate weer in te plannen!

Het is alweer september. De schoolvakantie is voorbij en we vervallen steeds meer in ons dagelijkse ritme. Ging jij wekelijks naar de bioscoop of kan je eindelijk nog eens naar de film met je vriendin, die de hele zomer lang gereisd heeft? Hier zijn 5 films die je deze maand móét zien.

1 / 5
The Hummingbird Project
It: Chapter Two
The Best of Dorien B.
Tolkien
Downton Abbey
The Hummingbird Project
The Hummingbird Project

In de zalen vanaf: 11 september. Genre: thriller. Met: Jessie Eisenberg en Salma Hayek.

Neven Vincent (Jesse Eisenberg) en Anton (Alexander Skarsgård) hebben een even bizar als geniaal plan om rijk te worden: een glasvezelkabel in een rechte lijn van Kansas naar New Jersey trekken. Het doel is om een milliseconde te winnen in de dataoverdracht, waardoor hun klanten sneller zijn dan de concurrentie op de beurs en de miljoenen binnen zullen stromen. Voor het zover is, moet Vincent een logistieke nachtmerrie op zien te lossen, want de lijn moet dwars door bergketens, meren en privéland gaan lopen. De investeerders maken zich grote zorgen, maar Vincent bluft keer op keer hun bedenkingen weg. Ondertussen heeft Anton nog niet helemaal uitgevogeld hoe hij de kabelverbinding snel genoeg kan maken. De druk om te slagen is immens en terwijl de tijd dringt, worden ze op de hielen gezeten door hun voormalige baas Eva Torres (Salma Hayek), een meedogenloze handelaar die er alles aan doet om het tweetal te slim af te zijn. Maar Vincent en Anton zijn vastbesloten om letterlijk dwars door Amerika te boren en hun krankzinnige plan ten koste van alles te voltooien.

It: Chapter Two
It: Chapter Two

In de zalen vanaf: 11 september. Genre: horror. Met: James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader.

Het kwaad huist opnieuw in stadje Derry wanneer regisseur Andy Muschietti in ‘It: Chapter Two’ de Losers Club – in de jonge én de oudere versie – weer bij elkaar brengt waar het allemaal begon.

The Best of Dorien B.
The Best of Dorien B.

In de zalen vanaf: 11 september. Genre: liefde, romantiek. Met: Kim Snauwaert, Jelle De Beule, Katelijne Verbeke en Dirk Van Dijck.

Dorien (37) heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante en succesvolle man, twee schattige kinderen en een goed draaiende dierenartsenpraktijk. Maar wanneer ze haar moeder betrapt op jarenlang overspel, haar man te close blijkt te zijn met een collega en ze bovendien een knobbeltje in haar borst ontdekt, dreigt ze de pedalen te verliezen. Het wordt dus hoog tijd om alles op een rijtje te zetten. Heeft ze wel de juiste keuzes gemaakt? Is dit het leven waar ze van droomde? ‘The Best of Dorien B.’ is een komisch drama over een vrouw die zichzelf in het midden van alle chaos herontdekt.

Tolkien
Tolkien

In de zalen vanaf: 19 september. Genre: biografie, drama. Met: Lily Collins, Nicholas Hault en Craig Roberts.

‘Tolkien’ vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver, waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep medeschrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan ze liefde en verliezen. Hun broederschap wordt sterker met de jaren, net als Tolkiens onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt het broederschap uit elkaar te vallen. Al die ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden-aarde te schrijven.

Downton Abbey
Downton Abbey

In de zalen vanaf: 25 september. Genre: (kostuum)drama. Met: Maggie Smith, Allen Leech en Michelle Dockery.

De televisieserie ‘Downton Abbey’ volgde het leven van de familie Crawley en de bedienden die aan het begin van de 20ste eeuw voor hen werkten in een Edwardiaans Engels landhuis. Nu is er de film, en die wordt vast net zo goed.

Bron: Kinepolis België

Lees ook: