Home Lifestyle Film 11 x films die ons opnieuw doen hunkeren naar onze late tienerjaren

11 x films die ons opnieuw doen hunkeren naar onze late tienerjaren

Wij kijken vanavond nog eens naar 'The Breakfast Club'!

© MR. Mudd & © Touchstone Pictures

De zogenaamde coming-of-age films nemen ons mee in de emotionele rollercoaster van het leven van een doodnormale tiener die ons helemaal aan onszelf doet denken. Ze zijn en blijven daarom ook enorm populair bij millennials en worden in vele woonkamers vergezeld door een grote doos zakdoekjes. Ook deze elf films blijven ons na al die jaren nog steeds raken.

Onze pubertijd is een fase die we liever geen tweede keer willen meemaken. Toch kunnen we het niet laten om stiekem naar films te kijken die ons opnieuw doen hunkeren naar onze tienerjaren. Ze herinneren ons aan het feit dat we het helemaal niet zo slecht hadden én dat we misschien zelfs gewoon een saaie jeugd hadden. Desalniettemin is het de moeite waard om deze films nog eens af te spelen of van je lijstje te schrappen.

1 / 11
‘Paper Towns’
‘The Perks of Being a Wallflower’
‘500 Days of Summer’
‘Submarine’
‘Boyhood’
‘The Edge of Seventeen’
‘Love, Simon’
’10 Things I Hate About You’
‘The Breakfast Club’
‘The Spectacular Now’
‘Call Me by Your Name’
‘Paper Towns’
‘Paper Towns’

Synopsis: Durfal Margo, de grote crush van Quentin, verdwijnt na een avontuurlijke nacht. Zij daagt Quentin uit om op avontuur te gaan en haar met behulp van verschillende subtiele hints te vinden.

Hoofdrolspelers: Nat Wollf en Cara Delevinge.

‘The Perks of Being a Wallflower’
‘The Perks of Being a Wallflower’

Synopsis: Een introverte eerstejaarsstudent wordt onder de vleugels genomen twee oudere studenten die hem de échte wereld laten ontdekken. Zo komt hij voor het eerst in contact met seks, drugs en liefde.

Hoofdrolspelers: Logan Lerman, Emma Watson en Ezra Miller.

‘500 Days of Summer’
‘500 Days of Summer’

Synopsis: De romantische komedie vertelt het verhaal over de jonge vrouw Summer, die niet in ware liefde gelooft, en Tom die tot over zijn oren verliefd wordt op haar.

Hoofdrolspelers: Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel.

‘Submarine’
‘Submarine’

Synopsis: De 15-jarige Oliver Tate heeft twee missies: zijn maagdelijkheid verliezen vóór zijn volgende verjaardag én een relatie tussen zijn mama en een fout ex-lief voorkomen.

Hoofdrolspelers: Craig Roberts, Sally Hawkins en Paddy Considine.

‘Boyhood’
‘Boyhood’

Synopsis: De film ‘Boyhood’ toont het tumultueuze leven van Mason en zijn vele stiefvaders, liefjes en verkeerde keuzes.

Leuk weetje: De makers werkten twaalf jaar (!) aan de film met dezelfde acteurs, zodat we het personage ook echt kunnen zien groeien.

Hoofdrolspelers: Ellar Coltrane, Patricia Arquette en Ethan Hawke.

‘The Edge of Seventeen’
‘The Edge of Seventeen’

Synopsis: Het leven van Nadine wordt overhoop gehaald wanneer ze ontdekt dat haar beste vriendin aan het daten is met haar broer. Ze heeft het gevoel dat ze iedereen aan het verliezen is.

Hoofdrolspelers: Hailee Steinfeld, Blake Jenner en Haley Lu Richardson.

‘Love, Simon’
‘Love, Simon’

Synopsis: Simon Spier heeft een groot geheim voor zijn familie, vrienden en klasgenoten: hij is homo. Wanneer dat geheim in gevaar komt, moet Simon zijn identiteit onder ogen zien en op een gepaste manier met zijn geaardheid leren omgaan.

Hoofdrolspelers: Nick Robinson en Jennifer Garner.

’10 Things I Hate About You’
’10 Things I Hate About You’

Synopsis: De twee rebellerende tieners Kat en Patrick kunnen elkaar niet uitstaan, maar vallen tegelijkertijd ook als een blok voor elkaar. Ze zoeken op hun eigen manier hoe ze hun relatie toch een kans kunnen geven.

Hoofdrolspelers: Heath Ledger en Julia Stiles.

‘The Breakfast Club’
‘The Breakfast Club’

Synopsis: Vijf studenten ontmoeten elkaar wanneer ze op een zaterdag samen moeten nablijven. Na heel wat gezaag en geplaag ontdekken ze dat ze veel meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie dachten.

Hoofdrolspelers: Judd Nelson, Emilio Estevez, Molly Ringwald, Richard Vernon, Paul Gleason en Ally Sheedy.

‘The Spectacular Now’
‘The Spectacular Now’

Synopsis: Sutter zijn leven vol feestjes en avontuur wordt helemaal overhoop gehaald wanneer hij een ‘niet zo typisch’ meisje tegen het lijf loopt.

Hoofdrolspelers: Miles Teller, Shailene Woodly en Brie Larson.

‘Call Me by Your Name’
‘Call Me by Your Name’

Synopsis: De film speelt zich af in het Italië van de jaren tachtig. Een zeventienjarige student wordt tijdens de vakantie verliefd op een assistent van zijn vader.

Hoofdrolspelers: Armie Hammer, Timothée Chalamet en Michael Stuhlbarg.

Lees ook: