Home Lifestyle UITGETEST: redactrice Robine ging op verrassingsreis naar een geheime bestemming

UITGETEST: redactrice Robine ging op verrassingsreis naar een geheime bestemming

Als je een reisje boekt via srprs.me kom je pas op de luchthaven te weten waar je heen gaat.

Redactrice Robine werd door de website srprs.me op reis gestuurd naar een voor haar nog onbekende bestemming. Dit is hoe het verrassingsreisje haar beviel.

Het plezier vooraf

Eerst en vooral mag je van de website kiezen of je binnen of buiten Europa op reis wil. Ik ging voor slechts twee overnachtingen en dan blijf je sowieso binnen Europa. Op dat vlak viel er dus niet veel te kiezen!

Wél mag je drie steden uitsluiten waar je absoluut niet heen wil. Ik sloot geen enkele stad uit, maar kreeg al snel spijt van die ietwat naïeve keuze. Ik was niet zo lang geleden nog in Warschau, Parijs, Berlijn, Milaan, Porto,… Maar in al mijn enthousiasme vergat ik daar rekening mee te houden. Duimen dat ik niet opnieuw naar een van die steden gestuurd word, dus!

Ongeveer een tweetal weken voor vertrek is ie daar: de befaamde kraskaart. Het weerbericht van je bestemming krijg je een kleine week op voorhand zodat je je koffers kan beginnen maken en niet drie dagen lang een hittegolf moet trotseren in lange broek. Handig! En dat extra tipje van de sluier doet de suspense alleen maar stijgen…

The wait

Pas wanneer je op de luchthaven bent, zo’n twee uur voor vertrek, mag je beginnen krassen. De viercijferige code die tevoorschijn komt, moet je invullen op de website die srprs.me speciaal voor jou aanmaakte. Meteen daarna begint er een klok af te tellen. 5… 4… 3… 2… 1… Jullie gaan naar… WENEN!

Jullie gaan naar… Wenen!

Onze eerste reactie? Zalig! Die bestemming hadden we uit onszelf nooit gekozen. Maar wat later begint de vakantieplanner in ons toch te panikeren. Wat valt er daar allemaal te zien? Of nog belangrijker: waar gaan we het lekkerst kunnen eten? We hebben amper twee dagen de tijd om de stad te verkennen. Wat als we de leukste plekjes mislopen doordat we er ‘te onvoorbereid’ op uit te trekken?

Voor het opstijgen hadden we gelukkig nog een kleine drie uurtjes de tijd om onze kersverse reisbestemming te ontdekken. Overnachten zouden we in het hippe Max Brown Hotel 7th District in centrum Wenen. Beter konden we het niet treffen! Bij aankomst kregen we dan ook nog eens een upgrade naar de ‘loftkamer’. Waaraan hadden we dat verdiend?

En? Hoe was het op reis?

Het was vooral enorm leuk om enkele weken toe te leven naar dat ene moment waarop we te weten zouden komen naar waar ons vliegtuig zou trekken. En teleurgesteld werden we allesbehalve. Een prachtige locatie, een aangenaam weertje en een topkamer in een droomhotel. Wat wil een citytrippend koppel nog meer?

Voor herhaling vatbaar? We hebben enorm genoten van onze verrassingstrip, maar ik denk dat de kick van het verrassingseffect er na de eerste keer wel af is. Je weet op voorhand niet wat te verwachten en kan daardoor ook moeilijk teleurgesteld worden, maar daardoor heb je achteraf ook een beetje het gevoel dat je niet wéét of je de stad wel gezien hebt hoe je ze zou ‘moeten’ zien. Daarom denk ik dat srprs.me geen aanrader is voor wie echt álles uit zijn/haar reis wil halen. Daarvoor heb je simpelweg meer tijd en wat grondiger opzoekwerk nodig. Onze tip? Als je graag een verrassingsreisje boekt, ga dan zeker voor meer dan twee overnachtingen! Zo krijg je het verrassingseffect én een volwaardige reis. Win-win!

Interesse? Neem zeker eens een kijkje op srprs.me/be.

Lees ook: