Home Lifestyle Hotspots UITGETEST: toverdrankjes (lees: cocktails) brouwen in een Potter-achtige pop-upbar

UITGETEST: toverdrankjes (lees: cocktails) brouwen in een Potter-achtige pop-upbar

Redactrice en Potter-fan Eline bracht een bezoek aan The Cauldron, een magische pop-upbar die je nu in vier steden vindt.

© The Cauldron

Harry Potter en cocktails zijn toevallig a few of my favourite things. Geen betere zaterdagavondactiviteit dan een gezellige bar die de twee combineert. Accio, cocktails!

The Cauldron is een pop-upconcept dat vorig jaar z’n eerste vestiging opende in Londen, gevolgd door eentje in New York, Edinburgh en Dublin. Het is in die laatste, meest recente bar dat mijn vriendinnen en ik de geek in onszelf naar boven haalden voor een avond vol magische brouwsels die ons niet van gedaante deden veranderen noch de waarheid lieten spreken, maar er wel voor zorgden dat we ietwat wankel weer buiten stapten.

Potter all over the place

The Cauldron vermeldt – vermoedelijk om juridische redenen –  in zijn communicatie nergens Harry Potter, maar het is overduidelijk dat alles gebaseerd is op de wereld die J.K. Rowling creëerde. Een beetje Potter-fan denkt bij de naam van de pop-upbars onmiddellijk aan The Leaky Cauldron, en de wands die je aan het begin van de ervaring in je handen gestopt krijgt, lijken recht uit de shop van Olivander te komen. De zwarte cloak maakt het plaatje af. Moest je ‘t nog niet doorhebben: je schaamte of angst om een total nerd te zijn, laat je best achter aan de deur.

Voor de 35 euro (voor piekmomenten, anders 30 euro) die je bij je reservatie betaalt, krijg je een welkomstdrankje en twee zelf te bereiden cocktails, en mag je een uur en 45 minuten doorbrengen in de geweldig gedecoreerde bar. Met behulp van magische mixologie, inclusief enkele coole special effects en trucjes met je toverstok die ik hier niet zomaar zal prijsgeven, maakten we twee drankjes die best goed te pruimen waren. Het welkomstdrankje werd voorgemaakt door de erg sympathieke potion masters (lees: diensters), die er alles aan doen om je in het magische sfeertje te krijgen en te houden.

© The Cauldron

Mocht je sceptisch zijn over het limonadegehalte van de cocktails in The Cauldron, dan kan ik je geruststellen. Men is allesbehalve zuinig op de alcohol, al verwacht je niet echt anders van Ieren. Na drie cocktails die binnen het uur geprepareerd waren – de potions masters zetten er wat druk achter zodat je nog een betalende cocktail neemt in de overblijvende tijd – en die we dan ook best snel naar binnen werkten, zat de sfeer er goed in. Al kan dat ook gelegen hebben aan het feit dat we om half zes ‘s avonds met een lege maag aan de workshop begonnen en pas achteraf aan tafel gingen. Of ik die volgorde al dan niet aanraad, hangt helemaal af van welk soort avond je achteraf nog wil hebben. Voor Potter-fans die al magisch genoeg zijn zonder alcohol in hun lichaam, zijn er trouwens mocktails.

Ik blijf verkeerdelijk over Potter-fans spreken, want eigenlijk moet je echt geen grote liefhebber van de magische wereld van Rowling zijn om je te amuseren in The Cauldron. Slechts drie van de zeven personen in ons groepje zijn fanatiekelingen die alle boeken meermaals verslonden en de films maar een zwak afkooksel van de papieren versies vinden (ja, dat is de definitie van een echte Potter-fan). De anderen zagen misschien een film of drie, maar zouden niet kunnen zeggen hoe je je wand laat oplichten – Lumos, duh – of wie professor Omber is. Of die eersten zich dan veel beter amuseerden dan de anderen? Helemaal niet. Ik durf met overtuiging zeggen dat zelfs de sceptici onder ons een geweldige avond hadden.

Dus zoals ik al zei: laat je schaamte aan de deur, neem je toverstok in de hand en laat je gewoon meeslepen door de magie. Maar wel met mate, want zelfs magische toverdrankjes laten zich de volgende dag voelen. En een spreuk tegen hoofdpijn heeft Harry ons helaas nooit geleerd…

Alle info over de Magical Experience in The Cauldron Londen, Edinburgh, New York of Dublin vind je op de website.

Meer Harry Potter: