https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle ZALIG: vanaf nu kan je net zoals Harry Potter, Hermelien en Ron...

ZALIG: vanaf nu kan je net zoals Harry Potter, Hermelien en Ron slapen (!) op de Zweinstein Express

De Caledonian Sleeper is voorzien van typische Schotse ruitjes en heel veel nostalgie.

© Getty

Harry Potter-fans unite, want vanaf nu kan je aan boord gaan van een nachttrein die door de Schotse bergen reist. Je kan het traject van J.K. Rowlings Zweinstein Express dus nu ook al slapend ervaren, al zouden wij dan toch liever een nachtje doordoen met onze favoriete ‘Harry Potter’-films.

En geloof het of niet, maar het is helemaal niet zo moeilijk om een zitje op die trein te bemachtigen. Het enige wat je moet doen? Vanuit Brussel de Eurostar richting Londen nemen, waar je op de slaaptrein Caledonian Sleeper kan overstappen en richting Schotland kan reizen.

Met de Eurostar arriveer je in St Pancras, dat vlak naast Kings Cross ligt. Elke Harry Potter-fan weet dat je daar even een tussenstop moet maken om er naar het beroemde perron 9¾ af te zakken. Daarna kan je na een kwartiertje wandelen de Caledonian Sleeper opstappen in het Euston Station.

West Highland Line

In elke coupé van de trein staat een knus bedje en is er een klein toilet, inclusief douchekop om je dreuzelhoofd af te spoelen, voorzien. De coupé is afgewerkt met hout, typische Schotse ruitjes, ledverlichting én stopcontacten. Voordat je gaat slapen kan je aan de deur van de coupé je ontbijtwensen oplijsten. Wat het plaatje helemaal compleet maakt? Je kan, net zoals de leerlingen van Zweinstein dat deden, met je hoofd door de raampjes van de trein hangen. Net zoals Harry, Ron en Hermelien mag je ook je eigen dier meenemen op de trein. Beter kan het volgens ons echt niet worden.

De Caledonian Sleeper rijdt over een van ’s werelds mooiste treinroutes: de West Highland Line. Hij kan je naar vijf verschillende Schotse trekpleisters brengen: Edinburgh, Glasgow, ­Aberdeen, Fort William en ­Inverness. De reistijd ligt tussen de 7,5 uur en 13 uur, afhankelijk van de route die je kiest.

Meer info en tickets vind je hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: