Home Lifestyle TIP: beleef een magische nacht in dit op ‘Harry Potter’ geïnspireerde huisje

TIP: beleef een magische nacht in dit op ‘Harry Potter’ geïnspireerde huisje

Op amper 5 uur rijden van Brussel!

© AirBnB

Altijd al een nachtje willen overnachten in de slaapzaal van Griffoendor? Dan hebben wij wellicht the next best thing voor jou gevonden, want het appartementje van Manuella is helemaal geïnspireerd op de boeken van J.K. Rowling. Je hoeft bovendien niet naar het einde van de wereld te reizen, maar gewoon naar Colmar, een stad en gemeente in de Elzas in Frankrijk. À bientôt!

Het gaat om een appartement op de tweede verdieping dat bestaat uit een slaapkamer en een badkamer. Wie wil kan er zich voor een nachtje of twee laten onderdompelen in de wereld van ‘Harry Potter’. Verder heeft deze magische plek een aparte ingang en is er gratis parking voorzien. Waar dan weer niet op bespaard werd, is het aantal details. Eigenares Manuella heeft zich voor het interieur laten inspireren door de verhalen van J.K. Rowling. Zo liggen er onder andere spreukenboeken, hangen er net zoals in de boeken en films schilderijen aan de muur en kan je er zelfs een toverstaf of twee vinden. Genoeg te beleven dus, maar wie toch even naar buiten wil, kan alvast het historische centrum van Colmar ontdekken.

Verder hoef je dus niet het vliegtuig op te stappen, maar moet je gewoon even je auto voltanken. Het huisje ligt namelijk op zo’n vijf uur rijden van Brussel. Ideaal voor een verlengd weekend, want naast een overnachting in deze magische accommodatie valt er ook genoeg te beleven in het dorpje Colmar, wat deel uitmaakt van de Elzas. Een regio in Frankrijk die een boeiende geschiedenis kent en ook bekend staat als wijnstreek. Vooral de witte wijn Riesling kent er zijn oorsprong (voor mocht je nog wat overtuiging nodig hebben)

Wie interesse heeft, zal wel goed op voorhand moeten plannen. Voor juni en juli zijn er nog maar een aantal dagen vrij. Aankomen die je beter ook niet met een lege portemonnee. Voor een nachtje betaal je namelijk 107 euro (inclusief schoonmaakkosten en toeristenbelasting). Snel nog even leren hoe we geld moeten toveren, dus!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.