Home Lifestyle Film ZIEN: aangrijpende trailer van ‘The Hate U Give’

ZIEN: aangrijpende trailer van ‘The Hate U Give’

De verfilming van de gelijknamige bestseller komt dit najaar in de cinema.

20TH CENTURY FOX

In ‘The Hate U Give’ ziet Starr Carter, een zwart schoolmeisje, haar jeugdvriend doodgeschoten worden door een blanke politieagent. Ze wordt geconfronteerd met de harde ongelijkheid in haar samenleving en besluit daar iets tegen te doen.

‘The Hate U Give’ is de verfilming van het gelijknamige boek van Angie Thomas. Het vertelt het aangrijpende verhaal van schoolmeisje Starr Carter, die een dubbelleven leidt. Enerzijds is ze een voorbeeldige studente op de blanke rijkeluisschool waar ze naartoe gaat, anderzijds is ze een gettomeisje in de arme zwarte wijk waarin ze woont.

Ze kon die twee werelden altijd mooi gescheiden houden, tot een dramatisch voorval alles op z’n kop zet. Een blanke politieagent schiet haar zwarte jeugdvriend Khalil dood voor haar ogen. Het vreselijke incident opent haar ogen voor de verschrikkelijke ongelijkheid die nog steeds heerst in de samenleving.

Heilige huisjes omver schoppen

Starr wil niet langer zwijgzaam toekijken en besluit haar overleden vriend een stem te geven. Ze komt op voor wat juist is, maar daarbij schopt ze natuurlijk heel wat heilige huisjes omver en stuit ze heel wat mensen tegen de borst. Starr wordt gespeeld door de talentvolle jonge actrice Amandla Stenberg.

De film komt dit najaar – meer bepaald eind oktober – uit in de cinema. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.