https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Tomorrowland kondigt via Instagram officieel annulering festival aan

Tomorrowland kondigt via Instagram officieel annulering festival aan

'Met pijn in het hart moet onze organisatie aankondigen dat de zestiende editie niet kan plaatsvinden in 2021.'

tomorrowland geannuleerd
© Tomorrowland

Terwijl er nog een sprankeltje hoop was dat Tomorrowland misschien een manier zou vinden om dit jaar toch door te kunnen gaan, moeten we alle feestbeesten teleurstellen. De zestiende editie van het dancefestival is voor 2021 officieel geannuleerd. Dat kondigde de organisatie zelf aan in een persbericht en in een statement op Instagram.

Vorige week kregen we te horen dat de burgemeesters van Boom en Rumst de vergunningsaanvraag van Tomorrowland geweigerd hadden uit veiligheid voor de bevolking. Die zestiende editie, die door de organisatie van juli naar augustus/september werd verplaatst, ging normaal op 27, 28 en 29 augustus 2021 en 3, 4 en 5 september 2021 plaatsvinden, maar werd dus tegengehouden door de lokale overheid.

Bij de bekendmaking van dat nieuws hoopte de organisatie van Tomorrowland nog dat de burgemeesters zich zouden bedenken en kregen ze ook het advies om naar de Raad van Staten trekken. ‘Wij willen alles doen om toch te mogen organiseren’, klonk het toen bij woordvoerster Debby Wilmsen aan VTM Nieuws.

Handdoek in de ring

Toch gooit Tomorrowland nu de handdoek in de ring. In een statement op Instagram kondigde de organisatie officieel aan dat het dancefestival dit jaar niet doorgaat.

‘Beste mensen van Tomorrow, het is met pijn in het hart dat onze organisatie moet aankondigen dat de zestiende editie van Tomorrowland België niet kan plaatsvinden in 2021. Het volledige team heeft gevochten tot het einde en deed er alles aan om een nieuw hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van Tomorrowland.

Onze droom was om de mensen van Tomorrow, die we al te lang missen, te verwelkomen en om het leven ten volle te vieren. Maar helaas heeft de lokale overheid geen vergunning gegeven om Tomorrowland te organiseren. We blijven positief naar de toekomst kijken en geloven sterk dat muziek ons snel weer zal verenigen. Tickethouders voor Tomorrowland België zullen persoonlijk gecontacteerd worden. Live Today, Love Tomorrow, Unite Forever.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tomorrowland (@tomorrowland)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2022

Maandag bleek al tijdens een bespreking met het kabinet van minister-president Jan Jambon dat de burgemeesters op dat moment niet op hun beslissing zouden terugkomen. Volgens het officiële persbericht wil de organisatie er dan ook geen juridische veldslag van maken en wordt de zestiende editie van Tomorrowland dus naar 2022 verplaatst.

Lees ook: