Home Lifestyle Tom Waes gaat opnieuw ‘Undercover’: ‘In het eerste seizoen was ik geïntimideerd,...

Tom Waes gaat opnieuw ‘Undercover’: ‘In het eerste seizoen was ik geïntimideerd, nu niet meer’

'Ik kreeg van regisseurs te horen dat ze aan mij hadden gedacht voor een rol, maar dat ik "te veel Tom Waes" was', vertelt de acteur/presentator over zijn lange acteerpauze.

Vijftien jaar lang geen grote rollen spelen, om dan de hoofdrol te scoren in wat de best bekeken serie op Netflix bij onze noorderburen zou worden. Tom Waes (51) haalde al veel straffe toeren uit als presentator, dankzij ‘Undercover’ doet hij dat nu ook als acteur. Vanaf 6 september is de acteur/presentator te zien in het tweede seizoen van de successerie.

Toegegeven, het was even wennen toen we Tom Waes anderhalf jaar geleden voor ‘t eerst zagen als undercoveragent Bob Lemmens in ‘Undercover’. We leerden de Antwerpenaar dan wel kennen als acteur, sinds die rol in ‘Het Geslacht De Pauw’, een serie waarin fictie en non-fictie door elkaar liepen, groeide Waes uit tot een van de gekendste presentatoren van Vlaanderen. Hij mocht nog enkele rolletjes op zijn acteer-cv schrijven, maar in verhouding tot knallers zoals ‘Reizen Waes’ en ‘Tomtesteron’ vervielen die in het niets. Tom Waes was presentator, waaghals, charmezanger en ten slotte acteur.

Met ‘Undercover’ slaagde hij erin die laatste omschrijving naar voren te schuiven in het rijtje. Want wie de hoofdrol draagt in een serie die internationaal scoort en waarvoor niet alleen onmiddellijk een tweede en derde seizoen maar ook een film besteld wordt, is acteur zonder meer, of acteur/presentator in het geval van Waes. In het tweede seizoen kruipt hij opnieuw in de huid van Bob Lemmens, die weer – hoe kan het ook anders – undercover gaat. De doelwitten van dienst zijn de broers Berger, twee wapenhandelaars, vertolkt door Wim Willaert en Sebastien Dewaele. Ferry is ook weer van de partij: hij zint vanuit de gevangenis op wraak op Bob.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!