Home Lifestyle Food 4 tips om je bananenbrood nog beter te maken

4 tips om je bananenbrood nog beter te maken

bananenbrood
© The Creative Exchange via Unsplash

Geen gezond ontbijt dat zo populair is als een bananenbrood. Het is bovendien ook niet moeilijk om te begrijpen waarom. Eerst en vooral is het natuurlijk super healthy, maar daarnaast kan je het ook snel en makkelijk in elkaar flansen. Ben jij fan? Dan geven we je alvast 4 tips om jouw banana bread nog beter te maken.

Een bananenbrood is een van onze favoriete gezonde ontbijtjes. Het is in een mum van tijd klaar, je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig én je kan het zonder problemen invriezen. Zo hoef jij je voor de rest van de week geen zorgen te maken over wat je de komende ochtenden gaat eten. Last but not least hoef je er ook geen keukenprinses voor te zijn. Wil jij je banana bread toch nog iets lekkerder maken? Probeer dan zeker onderstaande tips.

1. Gebruik rijpe bananen

Als je bananen rijp zijn, kan je ze niet alleen makkelijker mixen, maar zijn ze ook nog eens een stuk zoeter. Het is dus belangrijk om ze op het juiste moment te gebruiken. Zo mogen ze zeker niet groen zijn, maar je moet er ook op letten dat ze niet te rijp zijn. Hebben je bananen een geel kleurtje met hier en daar wat bruine vlekken? Dan zijn ze in dit geval gebruiksklaar.

2. Weeg alles zorgvuldig af

Er wordt vaak gezegd dat bakken een exacte wetenschap is en dat is ook voor bananenbroodjes zo. Weeg dus alle ingrediënten zorgvuldig af zoals in het recept staat. Alleen zo krijg je uiteindelijk de juiste verhouding. Om een smeuïge textuur te krijgen, is het belangrijk dat je alles ook goed gaat mengen.

3. Wees niet overenthousiast tijdens het mixen

Het is natuurlijk belangrijk om alle ingrediënten goed te mengen zodat je een egaal beslag krijgt, maar je moet natuurlijk niet overdrijven. Als je te intensief mixt, gaat je bananenbrood een iets stevigere en minder aangename textuur krijgen. Tip: probeer eens om de natte en droge ingrediënten van elkaar te scheiden. Maak in het midden van je droge ingrediënten een gat en giet hier nu de natte ingrediënten bij. Dit wil je nu voorzichtig door elkaar mengen met een lepel en niet met een staafmixer.

4. Voeg wat extra toppings toe

De kunst zit hem in de afwerking. Is je beslag klaar? Giet het dan in je cake- of muffinvorm, maar schuif ze niet meteen in de oven. Voeg nog een aantal toppings toe zoals bijvoorbeeld noten, gedroogd fruit of wat pure chocolade. Maakt het geheel net iets zoeter of het zorgt voor wat extra crunch. Het is maar wat je graag hebt!

Lees ook: