Home Lifestyle Met dit trucje verwijder je in 45 seconden die vervelende vlekken uit...

Met dit trucje verwijder je in 45 seconden die vervelende vlekken uit je plastic potjes

Denk maar aan die oranje sporen die tomatensaus achterlaat.

vlekken plastic potjes
© TikTok @adikempler

Wie geregeld overschotjes bewaart in plastic potjes in de frigo of diepvries, weet dat sommige etenswaren hardnekkige vlekken achterlaten op de doosjes die zelfs de vaatwasser er niet meer uitkrijgt. Met dit handige trucje zien je potjes er in amper 45 seconden weer als nieuw uit.

Lifehacks, we zijn er dol op, want wie maakt er zijn/haar/hun leven nu niet graag een tikkeltje makkelijker? TikTok is dé app om gekke dansjes te leren, maar af en toe komt er een filmpje voorbij waar je ook werkelijk iets aan hebt! Zo postte Adi Kempler een handig trucje om vervelende vlekken, denk maar aan tomatensaus, uit je plastic potjes te krijgen. Als je bijvoorbeeld spaghettisaus maakt, dan zorg je er meestal voor dat je enkele extra porties bereidt om te bewaren in de diepvriezer voor als je eens geen zin hebt om te koken. Dat goedje laat gegarandeerd een oranje vlek achter in je doosje, hoe vaak je het ook in de vaatwasser steekt of met de hand afwast.

Minder dan een minuut

Op zich is daar natuurlijk niks mis mee, maar het geeft toch de indruk dat je potjes niet helemaal proper zijn. Adi verklapt een lifehack die daar voorgoed komaf mee maakt. Het enige wat je nodig hebt, is afwasmiddel en een velletje keukenpapier.

Giet een beetje afwasmiddel in het potje, vul de bodem met warm water, scheur een velletje keukenpapier in stukjes en steek die erin, doe het deksel op het doosje en vervolgens moet je zo’n 45 seconden lang hard schudden. Als je daarna het papier eruit haalt, zie je dat dit het vuil absorbeerde en je potje er terug als nieuw uitziet!

@adikemplerThis hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! ##fyp ##cookingvideos ##cookinghacks ##lifehacks ##hacks ##stainremover ##foryou ##foryoupage♬ original sound – adikempler

De video werd al meer dan 4 miljoen keer bekeken! We hebben zo’n vermoeden dat er voortaan niet veel meer ‘vuile’ Tupperwarepotjes in de keukenkasten zullen staan. You’re welcome!

Nog meer handige trucjes: