Home FASHION & BEAUTY Fashion Dit TikTok-trucje toont hoe je witte sneakers weer wit krijgt

Dit TikTok-trucje toont hoe je witte sneakers weer wit krijgt

Tried and tested!

witte sneakers
© Mark Mühlberger via Unsplash

Kan jij ook niet zonder je witte sneakers, maar zit jouw paar – tot grote frustratie – na een wandeling vaak al onder het stof? Of zie jij ondanks je voorzichtigheid toch al enkele vlekken op je ondertussen niet meer zo spierwitte schoenen? Probeer onderstaand TikTok-trucje dan zeker eens uit.

Witte sneakers zijn al jarenlang populair en ondertussen zijn ze een echte must-have geworden. Het enige nadeel? Echt lang blijven ze niet wit waardoor het vaak afbraak doet aan je kraaknette outfit. Nu zijn er verschillende manieren om je witte sneakers wit te houden. Denk bijvoorbeeld maar aan tandpasta, alcohol (voor grasvlekken) en afwasmiddel (voor vetvlekken). Maar ook op TikTok hebben ze recent een handig trucje gevonden dat kan helpen.

Wat heb je nu precies nodig? Wil je het TikTok-trucje zelf een keertje proberen dan heb je een kommetje met water, een tandenborstel, een handdoek, afwasmiddel én een wonderspons nodig. In de video gebruiken ze eentje van Mr. Proper, maar online zijn er ook goedkopere alternatieven te vinden.

@lillianbabaian##howto CLEAN your WHITE sneakers ? ##shoes ##fashionhacks ##shoecheck ##tips ##diy ##tiktokfashion♬ original sound – lillianbabaian

Om je witte sneakers weer wit te krijgen, dompel je de wonderspons onder in het water. Vervolgens ga je met de spons zachtjes over je schoenen wrijven. Wedden dat je de vlekken meteen ziet verdwijnen? Als je achteraf toch nog enkele restjes vuil ziet, kan je de tandenborstel gebruiken om deze weg te schrobben. Voor je begint, voeg je enkele druppeltjes van het afwasmiddel toe aan het water. Dompel je tandenborstel nu onder in het kommetje en schrob voorzichtig waar nodig. Resultaat? Je sneakers zijn eruit alsof ze net uit de doos komen!

Wij waren alvast benieuwd naar het trucje en probeerden het zelf dan ook eens uit. Toegegeven: mijn sneakers waren niet enorm vuil, maar na even wrijven met de wonderspons zien ze er opnieuw een stuk witter uit. Zijn jouw schoenen ook van leer? Dan kan je deze TikTok-truc met een gerust hart zelf eens proberen.

Lees ook: