https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Fashion AHA: zo hou je jouw favoriete witte sneakers wit

AHA: zo hou je jouw favoriete witte sneakers wit

Voor alle sneakerfans onder ons!

© Imaxtree

Witter dan wit, zo zien we onze sneakers het liefst. Maar lichtgekleurde sneakers leggen zelden een vlekkeloos parcours af. Even door de stad flaneren, is al voldoende om die maagdelijk witte sneakers te besmeuren. Flair to the rescue, want met deze tips hou je jouw witte sneakers onbevlekt.

1. Kan je niet wachten om met die flitsende sneakers te pronken? Temper dan even je enthousiasme en spuit je schoenen in met impregneermiddel voor je de stad in trekt. Zo zijn ze beschermd tegen vuil of regen. En dat laatste is jammer genoeg geen uitzondering in België…

2. Oké, die limited-editionsneakers hou je uiteraard voor speciale gelegenheden. Ga je pas volgende week naar dat hippe restaurant? Berg je pareltjes in tussentijd dan even op in de schoenendoos of de stoffen tas die bij je schoenen zit. Zo voorkom je dat overmatig licht de kleur doet vervagen.

3. Weet dat beetje slijk jouw maagdelijk witte sneakers toch te besmeuren? Stop ze dan zeker niet in de wasmachine. Door het warme water in de trommel kan niet alleen de lijm van je felbegeerde sneakers loskomen, maar ook de hiel vervormen. Niemand wil blaren, toch?

4. Specifieke vlekken hebben ook nood aan een specifieke remedie. In het gras geslenterd (eigenlijk een no go met witte sneakers) of etensresten op je witte schoenen gekregen? Alcohol is geschikt voor grasvlekken en afwasmiddel voor vetvlekken.

5. Nood aan een supersnelle witmaker? Duik dan snel de badkamerkast in, want witte tandpasta camoufleert een vlekje het snelst. Je wrijft gewoon een beetje tandpasta over de vlek met een oude tandenborstel en laat het vervolgens even drogen. Borstel de opgedroogde pasta daarna weg en niemand zal ook maar een vlekje kunnen bespeuren.

6. Vertrouw je die huishoudmiddeltjes niet zo? Dan kan je ook altijd beroep doen op een onderhoudssetje dat speciaal voor je sneakers ontwikkeld is. Het Brusselse label Bascket heeft bijvoorbeeld zo’n reinigingsoplossing die de levensduur van je sneakers verlengt, en het is nog plant-based ook. De kit omvat een product om je favoriete paar te reinigen, maar tegelijkertijd ook om alle vieze geurtjes te elimineren. Het kan bovendien voor elke sneakerstof gebruikt worden: leer, daim, mesh

Lees ook: