Home Lifestyle Food Deze TikTokker toont dé manier om een halve avocado te bewaren

Deze TikTokker toont dé manier om een halve avocado te bewaren

En het werkt echt!

avocado
© Mali Maeder via Pexels

Wij zijn dol op avocado’s, maar helaas komt er heel wat gedoe bij kijken. Zo moet je exact het goede moment kiezen om hem open te snijden en wat met de andere helft als je die niet meteen wil opeten? Wel, op TikTok heeft er iemand alvast dé manier gevonden om een halve avocado te bewaren.

Het ene moment is je avocado te hard en voor je het weet heb je te lang gewacht en is je avocado bruin geworden vanbinnen. En zelfs als je hem op de juiste moment kan opensnijden, zit je nog met die andere helft die je wil houden voor later. Maar hoe kan je nu de helft van je avocado bewaren zonder dat hij bruine plekken krijgt? TikTok to the rescue!

Halve avocado bewaren

TikTokker @kmag1 deelde op haar account alvast haar ultieme truc. Het enige wat je nodig hebt om het zelf te proberen, is een potje met een deksel en natuurlijk een halve avocado. Hoe gaat het nu precies in z’n werk? Vul het potje met water en leg vervolgens je halve avocado (met pit) in het potje. Zorg ervoor dat de bovenkant net bedekt is met water. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is het deksel op je potje zetten en het geheel in de koelkast zetten.

@kmag1Wait for it. It WORKS. ##food ##health ##notachef ##lifehack ##foodhack ##foryoupage ##over30 ##avocado ##single♬ original sound – kmag1

Twijfel jij of deze bewaartruc wel werkt? In een tweede video op haar account laat ze nog zien hoe de avocado er de volgende dag uitziet. Geen bruine plekjes te bespeuren! Wel moet je de bovenkant eventjes droog deppen met wat keukenpapier. Vervolgens kan je de overige helft op je boterham smeren, er guacamole mee maken of nog iets anders mee doen! Wij gaan deze hack de volgende keer alvast zeker eens proberen en we zijn duidelijk niet alleen. De video kreeg in totaal namelijk al meer dan 79.000 likes!

@kmag1Yay for omegas! ??? ##avocado ##foodhack ##omegas ##notachef ##fyp ##foryoupage♬ original sound – kmag1

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.