https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home LOL Mama laat op TikTok zien hoe ze ‘eetbaar zand’ maakt voor haar...

Mama laat op TikTok zien hoe ze ‘eetbaar zand’ maakt voor haar dochtertje

Op korte tijd wist het filmpje al een paar miljoen views te verzamelen!

strand
© Jonathan Gallegos via Unsplash

Wanneer het tijd is om te eten, weigeren ze om hun mond open te doen, maar doorheen de dag steekt je kleuter alles – eetbaar of niet – wat ze maar vinden kan in zijn of haar mond. En dan hebben we het nog niet gehad over hun onverklaarbare fascinatie met zand. Vervolgens breekt ook vaak de hel los als je ze probeert uit te leggen dat ze die gele korrels niet mogen opeten, maar hier heeft een wel erg inventieve mama op TikTok nu iets op gevonden. Geniaal!

Op TikTok deelde een moeder onlangs hoe ze eetbaar zand had gemaakt voor haar dochtertje. Het enige wat je nodig hebt zijn cornflakes, een blender en een minuutje tijd. Elle Anna Christine gebruikte Cheerios, maar je kan natuurlijk elke soort gebruiken die je wil. Al lijken Honey Loops van Kellogg’s het meeste op de ontbijtgranen die zij gebruikte in de video.

Eetbaar zand

In het filmpje zie je hoe de 23-jarige jonge mama de cornflakes in haar blender doet. Vervolgens giet ze alles in een schotel en voegt ze nog wat strandspeeltjes toe als extra decoratie. Haar dochtertje Amara is 7 maanden en vond het alvast fantastisch. Wel heeft ze volgens haar mama niet veel van het eetbare zand opgegeten. ‘Ze mist nog wat coördinatie, dus ze had moeite om het op te rapen. Het trucje werkt wellicht beter bij kinderen die al wat ouder zijn. Maar net zoals andere kindjes van haar leeftijd wil Amara momenteel alles aanraken en in haar mond steken’, aldus Elle Anna in een interview met Bored Panda.

@elleannachristine??? ##fyp ##sensoryplay ##upcycling♬ Laxed (Siren Beat) – Jawsh 685

De video was alvast een succes op TikTok en bij mama’s over de hele wereld. Zo werd het filmpje ondertussen al meer dan twee miljoen keer bekeken. Naast het eetbare zand maakte de mama van Amara al een aantal vergelijkbare creaties. Zo dopte ze een aantal van haar speelgoedjes in gelatine. Inventief is het alvast zeker!

Lees ook: