Home Lifestyle Body GAME ON: met deze 7 digitale spelletjes wordt fitness fun

GAME ON: met deze 7 digitale spelletjes wordt fitness fun

Het allergrootste pluspunt? Je beseft niet dat je aan het sporten bent!

thuis fitnessen
© Pexels

Geen zin (en geld) om een abonnement voor de fitness aan te schaffen, maar wel zin om in beweging te blijven? Met deze digitale spelletjes heb je ook thuis een prima work-out én het is nog fun ook!

1 / 7
Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokyo 2020 voor Nintendo Switch
Zombies, Run! voor iOS en Android
Ring Fit Adventure voor Nintendo Switch
Zumba Fitness World Party voor Xbox One
Just Dance 2020 voor PS4, Nintendo Switch en Xbox One
Yoga Master voor PS4 en Nintendo Switch
Fitness Boxing voor Nintendo Switch
Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokyo 2020 voor Nintendo Switch
Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokyo 2020 voor Nintendo Switch

Ook al zijn de Olympische Spelen een jaartje uitgesteld, jij kan je nog steeds uitleven in het enorme aanbod aan olympische sporten. Versla de computer tijdens een rondje hink-stap-springen, paardrijden, zwemmen… Door allerlei bewegingen te maken met de controllers, scoor je olympisch goud vanuit je woonkamer. Dit is zeker niet het zwaarste of vermoeiendste spelletje, maar het is wel een uitstekende manier om te ontdekken welke sport je ligt en welke discipline je misschien in het echte leven een kans moet geven. Voor je het weet, sta je daadwerkelijk te boksen, boogschieten of hordelopen op de Olympische Spelen.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokyo 2020 – € 49,95 – Nintendo via Dreamland.

Zombies, Run! voor iOS en Android
Zombies, Run! voor iOS en Android

Zombies, Run! is niet bepaald een alledaagse sportapp en tilt het concept van de tracker naar een heel nieuwe dimensie. Die van de fantasy, om precies te zijn. Door de app te activeren op je smartphone wanneer je gaat joggen, start je een spannend verhaal vol avontuur, uitdagingen en – jawel – zombieaanvallen. Nadat de vertelstem je uitlegt dat je met je helikopter gecrasht bent in een niemandsland dat overgenomen is door zombies, krijg je per looproute nieuwe opdrachten die je moet volbrengen voordat de ondoden die in je hoofdtelefoon hijgen, je te pakken krijgen. Lopen is nooit meer saai met deze bloedstollende app. Naast een leuk verhaal dat je afleidt van het feit dat je aan het zwoegen en zweten bent, motiveert het gehijg van de zombies in je oren je om je tempo aan te houden. Merkt de tracker dat je aan snelheid verliest? Dan lijken de zombies steeds dichterbij te komen en voel je de onweerstaanbare drang om een tandje bij te steken.

Zombies, Run! – vanaf € 1,09 (in-app aankopen) – iOS en Android.

Ring Fit Adventure voor Nintendo Switch
Ring Fit Adventure voor Nintendo Switch

Ring Fit Adventure is een spel dat je met gameconsole Nintendo Switch speelt. Die rust je voor dit fitnessavontuur uit met twee extra gadgets: een band voor om je been en een plooibare ring. Zodra die accessoires geconnecteerd zijn met je console, kan je je favoriete personage op pad sturen in een wereld die wordt aangevallen door een bodybuildingdraak. Je beweegt je al joggend, springend en hinkelend door de digitale wereld en scoort onderweg steeds meer skills die je kan gebruiken tijdens heuse fitbattles met de vijand. Heb je geen zin in een spelletje? Je kan ook gewone oefeningen per lichaamszone afwerken. Tijdens dit spel sta je geen moment stil en is je hele lijf in beweging. Maar door de coole graphics, avonturen en fitnessuitdagingen die vermomd zijn als spannende battles, ga je zo op in het spel dat je niet eens beseft dat je tong op het tapijt hangt. Bovendien kan je de intensi- teit van het spel afstemmen op je fitheidsniveau, zodat het voor iedereen dolle pret blijft.

Ring Fit Adventure – € 76,95 – Nintendo via Dreamland.

Zumba Fitness World Party voor Xbox One
Zumba Fitness World Party voor Xbox One

Zumba draait al een tijdje mee in de fitnesswereld, maar kreeg voor gameconsole Xbox One een grandioze make-over. In het spel Zumba Fitness World Party zijn de bekende instructoren omgetoverd tot 3D-figuren in een flitsend en interactief decor. Samen aan aerobics doen wordt op die manier leuk én internationaal, want voor al die opvallende achter- gronden trokken de makers van het spel de hele wereld rond met hun fototoestel. Terwijl de ene fitnesshype na de andere kwam en ging, kon zumba de tand des tijds doorstaan in de gym én in de woonkamer. Conclusie? De mix van aerobics, dans en fun is echt een feestje. Dat festijn krijgt nog meer vuurwerk dankzij de special effects op je gamescherm en het interactieve karakter van het spel.

Zumba Fitness World Party – € 39, 99 via Bol.com.

Just Dance 2020 voor PS4, Nintendo Switch en Xbox One
Just Dance 2020 voor PS4, Nintendo Switch en Xbox One

Grijp die controllers en leef je helemaal uit op de beats van de grootste monsterhits van het moment. Heb je geen gevoel voor ritme of heb je weinig ervaring op de dansvloer? Maakt niet uit, want dankzij de duidelijke instructies en de verschillende niveaus in dit spel voelt iedereen zich een dancing queen. Wie beweert dat dansen geen sport is, moet dringend dit spel aanschaffen. Fun verzekerd, maar je zweet blijft niet achterwege. Er is geen plezantere en efficiëntere manier om aan je conditie te werken dan al springend, shakend en groovend.

Just Dance 2020 – vanaf € 24,99 – Nintendo, Playstation en Xbox via Bol.com.

Yoga Master voor PS4 en Nintendo Switch
Yoga Master voor PS4 en Nintendo Switch

Het gigantische aanbod aan lessen, oefeningen en yogaposes in dit spel werd samengesteld door de meest gerenommeerde yogaleerkrachten. Die input goten de spelproducenten in een supercoole 3D-yogawereld die je meeneemt naar de meest rustgevende plekjes denkbaar. De game zorgt ervoor dat je de poses correct uitvoert en tegelijk werkt aan een betere balans voor lichaam en geest. Yoga Master is het allereerste wellnessspel voor je gameconsole en is daarmee de pionier in een ongetwijfeld groeiend genre dat fun, gezondheid en wellness mixt. Het is een leuke, interactieve manier om bewuster bezig te zijn met je fysieke en mentale gezondheid, en dat gewoon vanuit je eigen living annex yogastudio.

Yoga Master – € 19,99 via Bol.com.

Fitness Boxing voor Nintendo Switch
Fitness Boxing voor Nintendo Switch

Met de interactieve controllers van de Nintendo Switch-console in je handen deel je rake klappen uit in dit spel. Een team aardige boksleraren leert je bokstechnieken aan, die je tijdens je work-out kan uitvoeren op de tonen van hippe beats. Verbetert je conditie? Dan stijgen het ritme van de muziek en de intensiteit van je work-out. Boksen is zonder twijfel de populairste sport van het moment, maar dat kan je dankzij dit spel ook gewoon oefenen zonder de gym of de boksclub. Met dit spel werk je in je eigen woonkamer aan je uithoudingsvermogen, je kracht én je techniek.

Fitness Boxing – € 49,99 – Nintendo via Bol.com.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.