Home celebs Presentator Otto-Jan Ham verlaat satirisch nieuwsprogramma ‘De Ideale Wereld’

Presentator Otto-Jan Ham verlaat satirisch nieuwsprogramma ‘De Ideale Wereld’

Gelukkig staat er al een vervanger klaar die je ongetwijfeld zal kennen.

otto-jan ham
PHOTO NEWS

Hoewel er gisterenavond tijdens de seizoensfinale met geen woord over werd gerept, liet tv-zender Canvas vanochtend via een persbericht weten dat Otto-Jan Ham stopt met ‘De Ideale Wereld‘. De 39-jarige radio- en tv-maker presenteerde het satirische nieuwsprogramma 5 jaar lang. Zijn opvolger staat al klaar.

‘Na 5 jaar is de tijd rijp voor een wissel’

Otto-Jan Ham stopt na 5 jaar met het Canvasprogramma ‘De Ideale Wereld’. Geheel verrassend is het nieuws niet. De 39-jarige radio- en tv-maker, die bijna 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de media zette als muzieksamensteller bij Studio Brussel, gaf eind vorig jaar al aan dat hij niet voor eeuwig de presentator van het satirische nieuwsprogramma zou zijn. ‘Na vijf jaar is de tijd stilaan rijp voor een wissel. Volgens mij is zo’n programma ook gebaat met af en toe een andere presentator‘, zei hij toen.

Ik kijk heel hard naar uit naar de nieuwe dingen die zich aandienen.

‘Ik wou eigenlijk vooral stoppen om eens hardop te kunnen zeggen dat “De Ideale Wereld” het allerbeste programma ter wereld is, zónder dat het arrogant klinkt’, aldus Ham in het persbericht van Canvas. ‘En dat kan alleen als je er zelf geen deel meer van uitmaakt. Oh, en ik kijk heel hard naar uit naar de nieuwe dingen die zich aandienen.’

‘De Ideale Wereld’, dat eerst te zien was op tv-zender VIER en sinds 2016 op Canvas, zal vanaf september gepresenteerd worden door Jan Jaap van der Wal (rechts op onderstaande foto). De Nederlands komiek was tot nu één van de vaste sidekicks van Otto-Jan. Vorig jaar was Van der Wal nog jurylid in ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

En Otto-Jan Ham? Die verdwijnt gelukkig niet van het scherm. De Nederlandse inwijkeling zal de volgende maanden aan een nieuw programma werken voor Canvas . ‘Daarin maakt hij een reis door de wondere wereld van de breinverbetering en probeert hij zijn eigen brein te optimaliseren door middel van verschillende technieken’, leest het persbericht. Het programma zal in 2019 op het scherm te zien zijn.

Nog meer ‘De Ideale Wereld’: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.