Home Lifestyle Enthousiaste Julie mag zich de trotse winnaar van ‘Bake Off Vlaanderen’ noemen

Enthousiaste Julie mag zich de trotse winnaar van ‘Bake Off Vlaanderen’ noemen

Haar taart, geïnspireerd op de Disneyklassieker ‘Belle en het Beest’, wist de jury helemaal omver te blazen.

Photonews

Vanavond was le moment suprême voor de finalisten van ‘Bake Off’. Zowel Julie, Deborah als Lucas gaven acht weken lang het beste van zichzelf in de beruchte baktent. Traantjes vloeiden en de stress nam soms de bovenhand, maar uiteindelijk is het de 25-jarige Julie die de overwinning in de wacht mocht slepen en zich zo de beste bakker van Vlaanderen mag noemen.

De laatste opdracht was niet eenvoudig: een traditionele ‘pièce montée’. Maak soezendeeg, biscuit, rolfondant en dat terwijl gastheer Wim Opbrouck luidkeels naast je ‘Anton aus Tirol’ staat te zingen. De drie finalisten gingen elk voor hun eigen versie: van vuurvlammen en bloemblaadjes tot een waar wijnvat. Stuk voor stuk pareltjes van taarten, maar het was die van communicatiemedewerkster Julie die de jury écht omver wist te blazen.

Een schot in de roos

Haar taart in drie verdiepen, geïnspireerd op de Disneyklassieker ‘Belle en het Beest’ (inclusief suikerroos en glazen stolp), was absoluut een topper en voldoende om de jury voor een laatste keer te overtuigen van haar bakkunsten. Een geldprijs wint de energieke en goedlachse Julie echter niet met haar overwinning. Het was haar dan ook puur om de eer en de ervaring te doen. Of Julie, net zoals de winnaar van het eerste seizoen, een kookboek zal uitbrengen, valt nog af te wachten.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.