Home Lifestyle Food Waar gaan al die taarten van de ‘Bake Off Vlaanderen’ eigenlijk naartoe?

Waar gaan al die taarten van de ‘Bake Off Vlaanderen’ eigenlijk naartoe?

Wij weten wel een adresje: de redactie van Flair!

Dries moest als eerste naar huis vertrekken in het Vier-programma ‘Bake Off Vlaanderen’. Wat wij ons vooral afvragen is waar al die taarten naartoe gaan na de uitzending?

Tien amateurbakkers streden tegen elkaar in de eerste aflevering van ‘Bake Off Vlaanderen’. Ze moesten elk een rolcake, een savarin (een cake met siroop en slagroom) en een verrassingscake maken. Dit betekent dat er maar liefst dertig heerlijke taarten werden gemaakt. De tweekoppige jury proeft een stukje van elke creatie en ook de kandidaten nemen een hapje van de concurrerende baksels, maar zij slagen er natuurlijk niet in om alles op te eten. Wat gebeurt er dan met al die overschot?

Voedselveiligheid

Eten weggooien -zeker yummie cakes zoals deze- zou een doodzonde zijn. Dat vonden ze ook bij de ‘Bake Off’. Ze wilden hun taarten wegschenken, maar dacht mocht helaas niet omwille van de voedselveiligheid. Het gebak ligt te lang buiten de frigo en staat vaak onder warme lampen om foto’s te maken. Die optie viel dus weg.

Gepersonaliseerd vork

De lucky bastards die hun vingers mochten aflikken was de crew. Die bestond uit 45 mensen en zij zorgden er achter de schermen voor dat alles tijdens de ‘Bake Off’ goed verliep. Constant met je neus op al die lekkere taarten geduwd worden, een mens zou van minder honger en vooral goesting krijgen. Ieder lid van de productie kreeg daarom een gepersonaliseerd vork met zijn of haar eigen naam op. Benefits van de job, denken wij dan. Ook de buren van het Kasteel van Schoten waar het programma werd opgenomen konden tot hun grote vreugde meeprofiteren. Zij kregen af en toe een gratis dessertje toegestopt.

Bron: De Standaard

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.