Home Lifestyle Food NOOO: croissantjes en koffiekoeken worden duurder

NOOO: croissantjes en koffiekoeken worden duurder

Koffiekoeken
© WeHeartIt

Eet jij maar al te graag een krokant croissantje als ontbijt of mag een chocoladebroodje op zondagochtend echt niet ontbreken? Dan hebben wij slecht nieuws… Koffiekoeken worden namelijk een pak duurder.

Sta jij as we speak in de rij voor heerlijke koffiekoeken? Dan is de kans groot dat je daarvoor meer moet betalen dan een tijdje geleden. De groothandelsprijs voor melkerijboter zou namelijk in één jaar tijd maar liefst verdubbeld zijn. En dat wordt uiteraard doorgerekend aan de klant.

Croissantjes, koffiekoeken en taart

Begin 2016 zou één kilo melkerijboter in de groothandel zo’n € 2,75 kosten, een jaar later € 4,36 en deze zomer zou de prijs al € 6,5 overschreden hebben. Say what?! Wel, die prijsstijging hebben we te danken aan de groeiende vraag wereldwijd, terwijl het aanbod stabiel blijft. Volgens Het Nieuwsblad zouden zes op tien Vlaamse bakkers die prijsstijging al doorgerekend hebben aan de klant, of zijn dat zeer binnenkort van plan. Vooral liefhebbers van koffiekoeken, croissantjes en taarten (vooral die met crème au beurre) zijn de dupe. Maar ook de prijs van brood en pistolets slaat op, al zij het in iets mindere mate.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.