Home Lifestyle Drie (!) nieuwe personages vervangen Samantha in ‘Sex and the City’-reboot

Drie (!) nieuwe personages vervangen Samantha in ‘Sex and the City’-reboot

Het zou om vrouwen van kleur gaan, zodat 'And Just Like That' inclusiever wordt.

sex and the city reboot
© getty

Carrie, Miranda en Charlotte breiden hun vriendinnengroepje in de reboot van ‘Sex and the City’ uit met drie nieuwe personen. Dat schrijft de Amerikaanse website TV Line. Het zou gaan om vrouwen van kleur zodat ‘And Just Like That’ een pak inclusiever wordt.

We wisten al dat er een reboot komt van ‘Sex and the City’. Al werd ons initiële enthousiasme danig getemperd toen we hoorden dat Samantha geen deel uitmaakt van ‘And Just Like That‘ en dat ook Mr. Big  en Steve niet te zien zullen zijn. HOE DAN?!

Ondertussen werd er al heel wat gezegd en geschreven over de meest opvallende afwezige: Kim Cattrall. ‘Net zoals in het echte leven zijn er mensen die komen en gaan in je leven’, zei Casey Bloys, chef content bij HBO Max, eerder. ‘Vriendschappen verwateren en je maakt nieuwe vrienden. De vrienden die je hebt als je dertig bent, heb je misschien niet als je vijftig bent.’

Vrouwen van kleur

Er worden wel nieuwe vriendschappen gesmeed en daar vertelt TV Line nu wat meer over. Volgens de Amerikaanse website krijgen Carrie, Miranda en Charlotte het gezelschap van zes nieuwe vrienden. Drie daarvan zouden een belangrijke, terugkerende rol in de reboot spelen én zullen vrouwen van kleur zijn.

Dat laatste is heel belangrijk voor de reboot, want zowel Sarah Jessica Parker en showrunner Michael Patrick King willen meer diversiteit in de revival van de populaire serie. Het moet immers het New York van vandaag weerspiegelen. Welke actrices deze rol op zich zullen nemen, is nog niet bekend. Eerder werd meegedeeld dat ook het schrijversteam achter ‘And Just Like That’ niet meer uitsluitend wit zal zijn.

Samantha’s afwezigheid wordt dus niet met één, maar met minstens drie nieuwe personages opgevangen. Het zijn dan ook grote schoenen om te vullen. HBO gaf hier nog geen reactie op. De langverwachte reboot zal later dit jaar te zien zijn via Streamz dat tal van grote titels van HBO Max uitzendt. Zo zal je er ook de reboot van ‘Gossip Girl’ en de special van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ kunnen bekijken.

Lees ook: