Home Lifestyle Zo wordt Samantha uit de ‘Sex and the City’-reboot geschreven

Zo wordt Samantha uit de ‘Sex and the City’-reboot geschreven

'Vriendschappen verwateren', aldus Casey Bloys, chef content bij HBO Max.

Samantha 'Sex and The City'-reboot
© New Line Cinema

De immens populaire serie ‘Sex and the City’ krijgt een reboot. In ‘And Just Like That’ zien we de oorspronkelijke cast terug minus Kim Cattrall. Casey Bloys, chef content bij HBO Max, geeft voor het eerst meer uitleg over hoe Samantha’s afwezigheid in de nieuwe afleveringen zal verklaard worden.

We sprongen een metershoog gat in de lucht toen we hoorden dat er nieuwe afleveringen komen van ‘Sex and the City’. We zijn ondertussen al voor een zevende keer de oude seizoenen aan het herbekijken, dus tijd voor iets nieuws! In de reboot ‘And Just Like That‘ zien we wat er geworden is van Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) en Miranda (Cynthia Nixon) tien jaar na de laatste film. De oorspronkelijke serie draaide natuurlijk rond vier vriendinnen, maar Kim Cattrall, die Samantha speelde, wil niet meedoen. Casey Bloys, chef content bij HBO Max, licht voor het eerst een tipje van de sluier op hoe ze dit in de revival zullen verwerken.

Vriendschappen verwateren

Cynthia en Kim hadden het in interviews al over mogelijke vervangsters die in de huid van Samantha zouden kruipen, maar het lijkt er nu op dat ze die piste niet zullen bewandelen. ‘Sarah Jessica Parker en schrijver Michael Patrick King zijn de drijvende krachten achter de sequel’, zegt Casey in TVLine. ‘Het verhaal gaat deze keer over vijftigjarige vrouwen in New York die omgaan met de dingen waar mensen in de vijftig mee te maken krijgen. Dus net zoals in het echte leven zijn er mensen die komen en gaan in je leven. Vriendschappen verwateren en je maakt nieuwe vrienden. Het moet dus allemaal een beetje organisch aanvoelen. De vrienden die je hebt als je dertig bent, heb je misschien niet als je vijftig bent.’ Samantha zal dus hoogstwaarschijnlijk niet worden vertolkt door een andere actrice, maar we vermoeden wel dat er nieuwe vriendschappen zullen gesmeed worden.

Diversiteit

Het schrijversteam krijgt ook een grondige update, want volgens Casey willen Sarah en Michael geen verhaal vertellen met uitsluitend witte schrijvers en een witte cast. ‘Ze zijn er zich heel erg van bewust dat ze New York moeten weerspiegelen zoals de stad er vandaag uitziet.’

‘And Just Like That’ wordt deze lente opgenomen en verschijnt daarna op HBO Max, de streamingdienst van HBO. Die dienst zou op termijn ook in Europa gelanceerd worden en anders zullen we de reeks, zoals alle andere HBO-titels, waarschijnlijk kunnen bekijken op Streamz.

Lees ook: