Home Lifestyle 7 vragen waar we in het tweede deel van ‘Lupin’ een antwoord...

7 vragen waar we in het tweede deel van ‘Lupin’ een antwoord op willen krijgen

6. Aan wiens kant staat Juliette Pellegrini eigenlijk?

lupin deel 2
© Netflix

Van ‘Bridgerton’ over ‘The Queen’s Gambit’ tot ‘La casa de papel’, geen enkele Netflixserie is nog veilig voor de Franse Netflix Original ‘Lupin’. Assane Diop (gespeeld door Omar Sy) veroverde in amper vijf afleveringen en twee weken tijd de harten van meer dan 70 miljoen (!) kijkers. Op een tweede deel is het nog even wachten, alsook op de antwoorden op de prangende vragen waar we na de laatste aflevering mee blijven zitten.

De fictiereeks bestaat momenteel uit één deel van vijf afleveringen en volgt Assane Diop. Hij werd als tiener zwaar op de proef gesteld na de dood van zijn vader. 25 jaar later haalt Assane inspiratie bij zijn jeugdheld Arsène Lupin om zijn papa te wreken. En daar heeft hij héél veel voor over. Het eerste deel eindige met een cliffhanger vanjewelste en een heleboel onopgeloste vragen. Op deze mysteries zouden wij in het volgende deel, dat volgens de eerste geruchten in het begin van de lente op Netflix zal verschijnen, graag een antwoord krijgen. 

Opgelet: spoilers! 

Zal Assane ooit gepakt worden?

Tot nu toe is Assane er dankzij zijn vindingrijkheid en kameleonachtige technieken altijd in geslaagd om zich uit lastige situatie te wurmen. Net zoals  Arsène Lupin is hij alles en iedereen te snel af, maar zal hij dat kunnen blijven volhouden nu de politie hem op de hielen zit? Te veel mensen hebben zijn gezicht gezien, zijn robotfoto circuleert nu in het politiebureau en ook Claire, de mama van zijn zoon Raoul, voelt dat er iets niet pluis is. Hij zal toch iémand om hulp moet vragen, toch? Toch?! 

Wat zal er met Raoul gebeuren?

Assane en zijn zoon Raoul zijn twee handen op een buik. Maar dan wordt Raoul op het einde van het eerste deel plots ontvoerd door Léonard, de handlanger van Hubert Pellegrini. Assane dacht Léonard te hebben afgewimpeld toen die plots samen met hen op de trein richting Étretat zat. Niets was minder waar, want niet veel later raakt Raoul vermist en zien we hoe Léonard hem in een auto duwt. Om het allemaal nóg spannender te maken, zien we in het laatste shot hoe Assane plots oog in oog staat met agent Youssef Guedira. Zullen de twee samenwerken om Raoul te vinden? Of zal Youssef Assane aanhouden? En waar brengt Léonard Raoul naartoe?

© Netflix

Zal Pellegrini eindelijk gestraft worden?

Pellegrini moet in het tweede deel gestraft worden voor zijn afschuwelijke daden, punt. Hoewel Assane tijdens het eerste seizoen meerdere keren probeert om de schuld van Pellegrini te bewijzen, slaagt de machtige man er dankzij zijn talloze connecties steeds in om Assane een stap voor te zijn. Zal het Assane lukken om hem in het tweede deel wel te slim af te zijn? Wij hopen alleszins van wel. 

Zullen Assane en Claire weer naar elkaar toe groeien?

Assane en Claire zijn high school sweethearts, maar hun relatie liep uiteindelijk op de klippen. Ze zijn wel nog steeds goed bevriend en het lijkt er zelfs op dat de twee weer naar elkaar toe aan het groeien zijn. Maar in de laatste twee afleveringen blijkt dat Claire aan het daten is met iemand anders. Is haar date een bekende? En zullen zij en Assane dan toch maar gewoon vrienden blijven? Als het van Assane (en ons) afhangt, alleszins niet…

© Netflix

Heeft Babakar Diop wel echt zelfmoord gepleegd?

Babakar Diop, Assanes vader, werd er 25 jaar geleden van beschuldigd een ketting van Pellegrini te hebben gestolen die van Marie Antoinette zou zijn geweest. Toen hij in voorarrest zat, ondertekende hij onder dwang een bekentenis in de hoop een strafvermindering te krijgen die hij uiteindelijk nooit kreeg. Uit pure wanhoop pleegde hij zelfmoord in zijn cel. Maar heeft Babakar wel degelijk zelfmoord gepleegd? In de eerste aflevering zien we in een flashback namelijk hoe Assane, die zijn vader in de gevangenis kwam bezoeken, Léonard in de gangen van de gevangenis ziet wandelen. De puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen… 

Aan wiens kant staat Juliette?

Dat Juliette, de dochter van Hubert Pellegrini, en Assane ooit een affaire hebben gehad, bracht ons even in de war. Heeft ze de hele tijd in het geheim met Assane gewerkt om haar vader neer te halen? Of zorgde het einde van hun affaire er net voor dat ze haar vader helpt om Assane tegen te werken? De kans is groot dat we daar in het tweede deel eindelijk een antwoord op zullen krijgen. 

© Netflix

Wat gebeurt er nu met de hond van Fabienne?

Tijdens zijn onderzoek ontmoet Assane Fabienne Beriot, een journaliste die ook het slachtoffer werd van Pellegrini. Samen doen ze er alles aan om de corrupte man in de val te lokken, maar dat gaat niet helemaal zoals gepland. Hun operatie mislukt en Fabienne wordt vermoord door Léonard. Zal Assane ook Fabienne wreken en vooral: wat gebeurt er met haar schattige hond nu ze er niet meer is? 

Lees ook: