Home Lifestyle Food RECEPTEN: 7 verfrissende cocktails met gin die geen gin-tonic zijn

RECEPTEN: 7 verfrissende cocktails met gin die geen gin-tonic zijn

Wat dacht je van een ginpunch voor dit weekend?

cocktails met gin
© Campari | Clover Gin

Niets zo verfrissend als een heerlijke, koele cocktail op een hete zomerdag. Die gin-tonic kennen we intussen wel. Deze acht andere cocktails met gin weten je vast ook te bekoren!

1 / 7
Negroni
Gin-mojito
Ginpunch
Pompelmoescocktail
Tom Collins
Bittersweet Symphony
Gincocktail met lavendel en zwarte thee
Negroni
Negroni

30 ml Campari • 30 ml gin • 30 ml rode vermout • een sinaasappelschijfje

Vul een glas met ijs, giet er de verschillende ingrediënten in en roer zachtjes door.

Werk af met een schijfje verse sinaasappel.

Gin-mojito
Gin-mojito

een hand verse muntblaadjes • koffielepeltje rietsuiker • een limoenpartje • 20 ml suikersiroop • 40 ml limoensap • crushed ice • 50 ml gin • bruiswater

Stamp de verse muntblaadjes en de suiker fijn in je glas met een stomp voorwerp.

Voeg het limoensap, de suikersiroop, het crushed ice en de gin toe. Knijp ook het limoenpartje uit en voeg toe. Roer alles onder elkaar.

Voeg tot slot nog een flinke scheut bruiswater toe en garneer met een takje munt en een limoenpartje.

Ginpunch
Ginpunch

500 ml Clover gin • 200 ml rum • 250 ml citroensap • 180 ml suikersiroop • 750 ml prosecco

Neem er een grote, koele kan bij en voeg alle ingrediënten samen. Roer alles goed onder elkaar met een houten lepel.

Garneer met blauwe bessen, bramen, limoen en munt.

Pompelmoescocktail
Pompelmoescocktail

50 ml rozepompelmoessap  • 100 ml gin • ijsblokjes • 100 g witte kristalsuiker • 3 takjes verse rozemarijn • citroensap

Doe de suiker in een pannetje met 100 ml water en een scheutje citroensap. Breng aan de kook en laat de suiker volledig oplossen. Voeg 1 takje rozemarijn toe, zet een deksel op de pan en laat 30 min. trekken op een zacht vuurtje.

Haal de rozemarijn uit de siroop en laat afkoelen (dit kan je op voorhand doen). Meng 3 eetlepels van de siroop in een shaker met de rest van de ingrediënten. Vul verder op met ijsblokjes. Shake 1 minuut en schenk de cocktail in gekoelde glazen. Werk af met een takje rozemarijn.

Tom Collins
Tom Collins

50 ml gin • 20 ml vers citroensap • 2 koffielepeltjes poedersuiker • ijsblokjes • bruiswater

Doe alle ingrediënten (behalve het bruiswater) in een glas en roeren maar! Heb je een cocktailshaker in huis? Dan kan je die ook gebruiken.

Werk af met bruiswater en garneer met een schijfje citroen.

Bittersweet Symphony
Bittersweet Symphony

30 ml gin • 15 ml Aperol • 15 ml vlierbloesemsiroop • bruiswater • scheutje citroensap • 2 plakjes komkommer

Giet alle ingrediënten in een whiskyglas. Voeg ijs toe en vul aan met bruiswater (als je een SodaStream-machine hebt, hoef je hier geen flessenwater voor in huis te halen).

Plaats de gesneden komkommerlinten in het glas en roer lichtjes.

Gincocktail met lavendel en zwarte thee
Gincocktail met lavendel en zwarte thee

40 ml gin • 15 ml lavendelhoning • 20 ml earl grey-thee • 15 ml bloedappelsiensap • 60 ml prosecco

Neem er een mooi glas bij en vul het met crushed ice. Voeg alle ingrediënten toe, behalve de prosecco.

Roer goed, voeg dan nog meer crushed ice toe en giet de prosecco er voorzichtig op.

Garneer met een takje lavendel en een sinaasappelschijfje.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.