Home Lifestyle Food MUST TASTE: Ellis Gourmet Burger zet steak tartaar én vegan variant op...

MUST TASTE: Ellis Gourmet Burger zet steak tartaar én vegan variant op de kaart

Na de vegan Beyond Burger steekt het burgerrestaurant nu nog een klassieker in een vegan jasje.

vegan steak tartaar
© Ellis Gourmet Burger

De Belgische burgerrestaurantketen Ellis Gourmet Burger zet vanaf woensdag een klassieke steak tartaar op de kaart én er komt meteen ook een vegan variant bij te staan.

Corona of niet, Ellis Gourmet Burger blijft niet bij de pakken zitten en zal strijdvaardig blijven innoveren. De keten breidt vanaf woensdag zijn kaart uit met alternatieve (niet-burgers, dus) hoofgderechten. De eerste vreemde eenden in de bijt zijn een handgesneden steak tartaar én een volledig veganistische versie: de ‘Beet Tartare’.

Naast vers gebakken burgers, staan er nu dus ook permanent twee ‘rauwe’ gerechten op de kaart bij Ellis. De klassieke steak tartaar is een handgesneden rundstartaar met sjalot, kappertjes, peterselie, augurk, olijfolie en gerookt zeezout en wordt geserveerd met zuurdesemtoast, een salade en verse frietjes. Sounds like heaven voor vleesliefhebbers.

Vegan paradise

De Beet Tartare is geen vleesvervanger en smaakt dus niet naar vlees. Hij bestaat uit kastanjechampignons, rode biet, soja, rodebietensap, sjalot, kappertjes, peterselie, augurk, olijfolie en gerookt zeezout en wordt geserveerd met zuurdesemtoast, een salade en verse frietjes. Wij zijn alvast benieuwd naar de smaak van dit verrassende gerechtje…

Na zijn Sticky Flower Wings (bloemkoolnuggets), Beyond Burger (de revolutionaire, 100 % plantaardige burger die dezelfde textuur en smaak heeft als een rundsburger) en Holy Shiitake (champignonburger), lijkt Ellis Gourmet Burger de veganisten met de Beet Tartare nu écht voor zich te willen winnen.

Beide gerechten zijn vanaf woensdag 5 augustus te verkrijgen in alle Belgische (behalve in Knokke) en Nederlandse vestigingen. Voor de klassieke steak tartaar met sides betaal je € 18,50. De vegan variant met sides kost je € 14,50.

Lees ook: