Home Lifestyle Food RECEPT: deze spirulina-latte zit boordevol proteïnen en antioxidanten

RECEPT: deze spirulina-latte zit boordevol proteïnen en antioxidanten

Kopje kleur?

Esther Andries

Voor elk moment van de dag kent Esther een ‘fix’: of je nu een boost nodig hebt om de dag goed te starten, een ideale mix van ingrediënten om je spieren te herstellen na een stevige training of een rustgevend moment voor je je bed inkruipt. Met haar heerlijke recepten heb je in no-time de nodige vitaminen binnen om er weer tegenaan te gaan: van een peanut butter banana toast tot deze spirulina-latte.

Misschien ken je Esther Andries van DIVERS, de healthy foodbar in Antwerpen-Zuid. Ze inspireert er tegenwoordig iedere klant met haar healthy lifestyle, maar aan die bar ging een hele historie en vooral zoektocht naar gezonde voeding vooraf. Esther had als kind en jongvolwassene darmklachten en migraine. Na ettelijke doktersbezoeken besloot ze zelf op zoek te gaan naar de oorzaak. Uiteindelijk stootte ze op een voor de hand liggende oplossing: ze moest gezonder gaan leven als ze komaf wilde maken met die ongemakken. Vandaag leeft ze 85 % veganistisch en deelt ze de wonderrecepten die haar haar vertrouwde lijf teruggaven.

Dit heb je nodig

  • 220 ml ongezoete kokosmelk
  • 1 tl spirulina
  • ½ tl limoensap
  • ½ tl agavesiroop

Zo maak je het

  • Meng de kokosmelk, spirulina, het limoensap en de agavesiroop in een steelpannetje en klop los.
  • Warm op een matig vuur tot de drank begint te pruttelen (zeker niet doorkoken).

Weetje

Algen hebben een probiotische werking: goed voor je darmen dus! Bovendien zitten de algen boordevol proteïne en antioxidanten.

Meer lekkere én gezonde recepten ontdek je in ‘Your Healthy Fix’ – € 24,99 – Borgerhoff & Lamberigts.

Lees ook: