Home Lifestyle ZIEN: zo maak je zelf de legendarische ‘meatball sub’ van Joey uit...

ZIEN: zo maak je zelf de legendarische ‘meatball sub’ van Joey uit ‘Friends’

In 'The One with the Ride-Along' riskeerde Joey zijn leven voor dit broodje.

© youtube & facebook @friends.tv

Volgens Joey uit ‘Friends’ is dit het beste broodje ter wereld: de meatball sub. Hij riskeerde er in een bepaalde aflevering zelfs ‘zijn leven’ voor wanneer hij dacht dat ze onder vuur lagen. Wij tonen je nu hoe je zelf deze lekkernij maakt. Smakelijk!

Niet enkel Ross heeft een hilarische geschiedenis met een broodje in de populaire serie ‘Friends’. Ook Joey, de bourgondiër van de vriendenbende, heeft een speciale band met een nog specialere boterham. In de aflevering ‘The One with the Ride-Along’ uit seizoen vijf gaan Joey, Chandler en Ross samen met Phoebes vriend Gary op stap met zijn politieauto.

Vijf ingrediënten

Op een bepaald moment weerklinkt een luide knal en Joey springt op Ross om hem te beschermen, althans dat is wat iedereen denkt. Chandler is zelfs kwaad dat zijn beste maat Ross boven hem koos. Hierdoor moet Joey natuurlijk uitleggen hoe de vork echt aan de steel zit. Hij biecht op dat hij eigenlijk niet Ross, maar zijn broodje wou beschermen. ‘This is the greatest sandwich in the world‘, aldus Joey.

Het gaat om een broodje met gehaktballen, gesmolten kaas en tomatensaus. Benieuwd hoe je die lekkernij zelf kan maken? De Facebookpagina van de serie deelt nu het recept. Je hebt maar vijf ingrediënten nodig: mozzarella, gehaktballen, marinarasaus, boter en brood.

Smakelijk!

De bereidingswijze is al even simpel. Je smeert beide helften van het broodje in met een laag boter, gevolgd door een dikke laag tomatensaus. Je plaatst daar de gehaktballen op en enkele sneetjes kaas. Dit bak je in de oven totdat de kaas gesmolten is en voilà: je boterham is klaar om verorberd te worden. Smakelijk! En denk aan wat Joey zei: ‘It’s not just a hot dog!Nog meer lekkers:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.