Home Lifestyle Food UITGETEST: de échte Napolitaanse pizza’s van Nona

UITGETEST: de échte Napolitaanse pizza’s van Nona

All you need is love and pizza. 🍕

All you need is love and pizza. Als we onszelf één slagzin zouden moeten aanmeten, dan was het ongetwijfeld de vorige. En dus brachten we met veel plezier een bezoekje aan de nieuwe Brusselse hotspot Nona, waar ze echte Napolitaanse pizza serveren. Niet meer, niet minder. En eerlijk: het zijn de beste pizza’s die we tot nu toe in onze hoofdstad wisten te proeven.

Rue Saint-Cathérine, hartje Brussel, maandagavond. We lopen binnen via de keuken, waar twee Italiaanse pizzaiolo’s vrolijk de echte pizza Napolitana in en uit de houtoven schuiven. Omdat we vroeg op de avond komen, is het nog niet bijster druk, dus mogen we zelf een van de prachtige marmeren tafeltjes in de zaal uitkiezen.

Pizza en prosecco

Starten doen we met een verfrissende cocktail op basis van Vermouth di Torino en prosecco. Op het menu: zeven seizoenspizza’s en één special of the week. ‘Een bewuste keuze’, vertelt Nona-bezieler Sebastian Dupont. ‘Door van echte Napolitaanse pizza onze core business te maken, kunnen we waken over de kwaliteit die we serveren.’ En dat proef je. Het deeg wordt elke dag vers gemaakt en krijgt 24 uur de tijd om te rusten, waarna hij belegd wordt met de lekkerste biologische ingrediënten van eigen bodem. Daarna gaat hij één minuut bakken in de houtoven. Dat zorgt ervoor dat de cornicione – een fancy woord voor ‘korst’ – zacht en stretchy blijft aan de zijkanten. Just the way we like it!

Nona Brussel

Eén dessert

Wij kozen voor een pizza Bufala Motza-Bella met tomatensaus, buffelmozzarella (yep, ook van Belgische bodem!) en olijfolie, en een pizza Ciutto Cotto, een witte pizza met fior di latte-mozzarella, gekookte ham, parmigiano reggiano en seizoensgroenten. Want ja, iedere maand wordt het menu aangepast op basis van wat het seizoen voor ons in petto heeft. Voor wie de maaltijd graag wil afronden met een zoete noot, heeft Nona één dessert op de kaart: een bolletje buffalaroomijs. Je hoort het al: een heerlijke Italiaanse keuken zonder te veel gedoe.

Naast de beste pizza’s die we tot nu toe in Brussel geproefd hebben, vind je bij Nona ook dat hippe en toch pretentieloze relaxte sfeertje. En met de goedkoopste pizza aan € 6,90 en de duurste aan € 13,90 zien ze ons zeker terug!

Nona: praktisch

Rue Sainte-Catherine 17-19, 1000 Bruxelles. Elke dag open vanaf 12u. Geen reservaties. Meer info op www.nonalife.com of volg hen op Instagram: #itsanonalife.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.