Home Lifestyle Food HOTSPOT: Jinza, de perfect match tussen de Aziatische en Franse keuken

HOTSPOT: Jinza, de perfect match tussen de Aziatische en Franse keuken

Topadresje!

Jinza
© Hung Tran

Etentje gepland met je lief, je beste vriendinnen of neem je je ouders mee uit eten? Als wij één topadresje mogen aanraden, is dat ongetwijfeld het nieuwe Jinza: een Frans-Aziatisch pareltje op de Antwerpse Draakplaats.

Fan van de verfijnde Franse keuken, maar krijg je maar niet genoeg van die verrassende Aziatische smaken? Dan is Jinza, het zusje van het gerenommeerde Chinese restaurant Cuichine, jouw place to be. Denk tartaar van zalm met kroepoek en wasabi, de signature wagyu beef op oosterse wijze of een kokosmousse met gembersorbet. Yep, de kaart bij Jinza ademt dat heerlijke ‘East meets West‘-gevoel.

#whatwedobest #jinza #jinzaantwerp #antwerp #restaurant #zurenborg #cheuntje

A post shared by Jinza (@jinza_antwerp) on

East meets West

En dat gevoel komt trouwens recht uit de keuken. Want achter het fornuis staan twee jonge chefs: de Belgische Arun Wytynck en de Chinese Cheun ‘Jin’ Man. Om de vijf à zes weken wisselt het restaurant van menu zodat er met de beste, kraakverse producten getoverd kan worden. Wij gingen proeven van het driegangenlunchmenu (32 euro) en kunnen maar één ding zeggen: o-ver-heerlijk!

Pinza

Hoewel we ons niet meteen een beeld konden vormen van de mix tussen de Franse en Aziatische keuken, werden we meer dan aangenaam verrast. Heerlijke smaken en rijkelijke porties. Eerlijk: moest ons dessertbord door de structuur niet zo’n lawaai maken, we hadden eindeloos kunnen schrapen. Ook ‘s avonds kan je trouwens kiezen voor een verfijnd driegangenmenu (43 euro), maar je kan bij Jinza ook prima à la carte eten. Ideaal als je iets te vieren hebt, je lief wil verrassen of jezelf wil laten verrassen door je lief (zeker subtiel onder zijn neus leggen dus ;-)) of het gewoon een keertje meer mag zijn dan de afhaalchinees om de hoek. Wij zijn fan!

Jinza

Jinza: praktisch

Jinza, Draakplaats 3, Antwerpen. Open van dinsdag tot vrijdag van 12u tot 14u en van 18u tot 22u. Op zaterdag van 18u tot 22u. Gesloten op zondag en maandag. Meer info op hun website.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.