Home Lifestyle Food HOTSPOT: Italiaanse piadina smullen bij Guzzi’s

HOTSPOT: Italiaanse piadina smullen bij Guzzi’s

De foodiehemel op aarde!

Wil je nog heel even dat vakantiegevoel beleven? Dan is de nieuwe Antwerpse hotspot Guzzi’s jouw place to be. Wij gingen proeven van de krokant gebakken piadina’s met het lekkerste wat Italië te bieden heeft, en we kunnen maar één ding zeggen: delicioso!

Op de Suikerrui, aan de voet van het Antwerpse stadhuis, vind je sinds enkele maanden de Italiaanse piadinabakkerij Guzzi’s. Pia-wat? Een piadina is een verse, krokant gebakken flatbread gevuld met Italiaanse lekkernijen. Denk: salami met venkel, burrata en truffels. Yep, het water liep ons spontaan in de mond toen we het menu voor onze neus kregen. En wacht tot je hoort dat je als dessert een piadina met Nutella en aardbeien kan bestellen. De hemel bestaat echt…

Italiaanse lekkernijen

Bestellen doe je aan de prachtige toog die een beetje ‘American retro’ aanvoelt, waarna je een buzzer mee aan tafel krijgt. Studenten krijgen op vertoon van hun studentenkaart trouwens een gratis flesje water of cola bij hun bestelling. Kiezen doe je uit tien verschillende piadine, waaronder ook een vegetarische variant met gegrilde artisjok, paprika, aubergine en zongedroogde tomaat. Wij kozen voor de ‘Mare‘ met zalm, mozzarella, rucola en oregano en een ‘Guzzi’s‘ met rauwe ham, geschaafde truffel, mozzarella burrata, rucola, truffelolie en Guzzi’s secret sauce. Die saus is trouwens vrij uitzonderlijk, aangezien ze bij Guzzi’s de smaken van de verse ingrediënten het liefst zo puur mogelijk willen houden.

Guzzi's

Piadina met Nutella

De piadina doet door de textuur en ronde vorm aan pizza denken, maar is dunner en krokanter. De smaak neigt ook eerder naar brood dan pizza. Dat het deeg zowel voor hartige als zoete gerechten geschikt is, bewijst het dessert dat we bestellen: een versgebakken piadina met Nutella en aardbeien. Maar je kan ook kiezen voor eentje met Nutella en geschaafde amandelen of speculaaspasta. Ook typisch Italiaanse desserten als tartufo, tiramisu en affogato kan je hier bestellen. Wij gaan zeker nog eens terug om de volledige kaart te proberen!

Hier moet je zijn!

Suikerrui 32, Antwerpen. Alle dagen open van 8u tot 21u. Meer info vind je op www.guzzis.be.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.