Home Lifestyle DILEMMA: je bent niet meer verliefd, wat nu?

DILEMMA: je bent niet meer verliefd, wat nu?

To break up or not to break up, that's the question.

De vlinders in je buik zijn morsdood, je roze bril is kapot en je hart slaat op z’n normale, rustige ritme wanneer je hem ziet. Je bent dus niet meer verliefd. Maar betekent dat dan sowieso het einde van jullie relatie? Een mens kan niet verwachten eeuwig verliefd te blijven, toch? Enter: enorm dilemma.

Elke relatie is anders en je kan de toekomst niet voorspellen, dus een eenduidig antwoord zal niemand – zelfs niet je alwetende mama of je beste vriendin met véél ervaring – je kunnen geven. Maar er zijn wel enkele tekenen aan de wand die je duidelijk kunnen maken dat het misschien toch tijd is om er een punt achter te zetten.

1. Je wordt iemand anders wanneer je bij hem bent

En die persoon vind je helemaal niet leuk. Je bent humeurig, zeurt, klaagt en voelt je futloos? De juiste partner maakt je net – om het met een romcomcliché te zeggen – de beste versie van jezelf, niet de slechtste. Opgepast: als je 24/7 een chagrijnig venijn bent, ben je misschien gewoon aan het PMS’en. Of zou je zwanger kunnen zijn?

2. Jullie maken nooit meer samen plezier

De enige uitstapjes die jullie samen nog maken, zijn familie- en trouwfeesten, en die voelen als verplichtingen. Op die gelegenheden praten jullie amper met elkaar, laat staan dat jullie plezier maken. Als het idee van een leuk uitje alleen met hem je minder dan enthousiast maakt, haal je best de witte vlag boven.

3. Jullie hebben nooit meer plezier in bed

Niet alle koppels hebben veel seks, maar als jullie vroeger zowat twee keer per dag vreeën en jullie tegenwoordig blij mogen zijn met één vrijpartij in een maand (en er geen andere verstorende factoren, zoals kinderen, in het spel zijn), is dat een duidelijk signaal dat je het eigenlijk al opgegeven hebt. Als hij je er na een tijdje zelf niet meer om vraagt, mag je veronderstellen dat ook hij de handdoek in de ring gooit, maar evenmin de knoop door durft te hakken. Of dat hij vreemdgaat, dat kan ook.

4. Je ergert je dood aan kleine eigenschappen die je vroeger geweldig vond

Het feit dat hij niet bang is om zich belachelijk te maken en helemaal losgaat op de dansvloer, was iets wat jou al die tijd geleden in hem had aangetrokken. Nu staat het schaamrood je op de wangen wanneer hij op het trouwfeest van je nicht de Gangnam Style danst. Iedereen heeft kleine kantjes en er zullen altijd dingen zijn waaraan je je stoort, maar als het de dingen zijn die je vroeger net leuk vond, is dat waarschijnlijk een teken dat er iets flink mis is.

5. Als jullie gedronken hebben, maken jullie altijd ruzie

Vroeger was het zodra jullie een druppel alcohol in jullie bloed hadden, gegarandeerd sexy time. Tegenwoordig is alcohol de duivel en lijkt het alsof al jullie opgebouwde frustraties ontketend worden na een paar glazen wijn. De waarheid komt uit een dronken mond. Of zoiets.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.