Home Lifestyle Twijfel je aan je relatie? Hier zijn 8 tekenen dat hij bindingsangst...

Twijfel je aan je relatie? Hier zijn 8 tekenen dat hij bindingsangst heeft

Is jouw crush gewoon niet klaar voor een relatie?

Je weet zeker dat hij je écht leuk vindt. Je ziet het in zijn ogen en merkt het aan zijn lichaamstaal. Maar met zijn daden en woorden toont hij je telkens opnieuw dat een relatie geen optie is. Slecht nieuws: je hebt een bangerik met bindingsangst aan de haak geslagen.

We zien het niet graag onder ogen, maar sommige (jonge) mannen zijn gewoon niet klaar voor een relatie. In hun hoofd is samen zijn met één iemand iets beperkends, want zo missen ze de kans om met zo veel andere leuke meisjes te daten. Het gras is altijd groener aan de overkant en bla bla bla.

Om een of andere idiote reden zijn het net die mannen voor wie wij als een blok vallen. Want wie wil nu niet dat speciale meisje zijn dat hem verandert? Als jouw crush onderstaande symptomen vertoont, kan je bij hem sowieso de diagnose ‘bindingsangst’ stellen. Het enige medicijn? Dumpen die handel. Hij zal zich pas binden wanneer hij daar klaar voor is en aan die timing kan jij helaas niets veranderen.

1. Hij blaast warm en koud.

Het ene moment is hij all over you, het andere lijkt hij vergeten te zijn dat jij op deze aardbol rondloopt. Oké, misschien heeft hij het écht druk, maar de kans dat hij je gewoon op afstand wil houden om je geen hoop te geven, is best groot.

2. Hij is heel goed in bed.

Mannen met bindingsangst get around. En oefening baart kunst. Het grote voordeel van zijn verleden vol oppervlakkige relaties is dan ook dat hij heel goed weet wat hij doet onder de lakens. Nog een reden waarom het zo moeilijk is om hem links te laten liggen.

3. Hij zegt je meermaals dat hij ‘geen relatietype’ is en zich ‘niet snel hecht’.

Eigenlijk is hij een wandelende waarschuwing: ‘Opgepast: word niet verliefd op mij’. Zo werpt hij ook van alle schuld van zich af wanneer hij je uiteindelijk dumpt, want hij had je toch gewaarschuwd? ‘We hebben het toch gewoon leuk zo’ is ook een rode vlag.

4. Al jullie afspraakjes zijn last minute.

Hij belt je om half tien op een vrijdagavond? Je mag er zeker van zijn dat zijn andere plannen afgesprongen zijn en jij z’n back-up bent. Je wil diegene zijn rond wie hij zijn plannen maakt, niet diegene die hij in z’n plannen past.

5. Jullie afspraakjes zijn niet te bestempelen als ‘dates’.

Samen op restaurant of naar de cinema gaan vindt hij te officieel, dus eindigen jullie bijna altijd gewoon in jouw of zijn slaapkamer. Waar hij je dan weer volledig in z’n netten strikt met zijn kunsten van puntje 2. Zucht.

6. Hij is lief als je bij hem bent, maar niet wanneer jullie niet samen zijn.

Als hij bij je is, gedraagt hij zich soms zelfs als je vriendje. Maar een WhatsAppje sturen om te vragen hoe je dag was, zit er wellicht niet in. ‘Uit het oog is uit het hart‘ is helemaal op hem van toepassing.

7. Hij heeft het nooit over z’n exen.

Oké, niemand houdt van de jongen die het continu over z’n o zo mooie en lieve ex-vriendin – over wie hij duidelijk nog niet heen is – heeft, maar af en toe een kleine vermelding toont je toch dat hij ooit om iemand heeft gegeven. Aangezien een man met bindingsangst nooit of amper serieus is met iemand, zal je hem niet horen vertellen over die romantische date die hij ooit voor z’n ex regelde.

8. Hij lacht het weg wanneer je begint over een relatie.

Het woord alleen al maakt hem nerveus, dus doet hij er alles aan om zo snel mogelijk het onderwerp te veranderen wanneer je over een relatie begint. Dat doet hij door te grappen óf hij haalt puntje 2 nog maar eens boven. Verdomd puntje 2!

Lees ook: