Home Lifestyle Herken je deze 3 stiltes in je relatie? Dat kan een slecht...

Herken je deze 3 stiltes in je relatie? Dat kan een slecht voorteken zijn

Tips van de relatie-experten.

Iedere relatie kent z’n ups-and-downs. Ze horen er nu eenmaal bij. Maar op het moment dat de hoeveelheid downs toch écht de overhand gaat nemen, is het misschien hoog tijd om je af te vragen of het vuur in jullie relatie nog wel brandt. Hoe dan? Wel, de (vaak ongemakkelijke) stiltes zouden namelijk een slecht voorteken kunnen zijn.

Zeker als je al een tijdje samen bent met je partner kan het zijn dat je niet 24/7 iets te bespreken hebt. Integendeel zelfs. Je weet immers alles al van elkaar en ziet en spreekt elkaar waarschijnlijk al vaak genoeg, dus je hoeft je absoluut geen zorgen te maken als er weleens stiltes vallen. Toch zouden er bepaalde stiltes zijn die wél een slecht voorteken zouden zijn voor je relatie…

1. Negeren na een ruzie

Hebben je partner en jij er net een flinke ruzie op zitten? Dan zit de kans erin dat je even geen zin hebt om tegen hem te praten en liever even de deur uitgaat. Toch kan je je beter weer over de ruzie heen zetten zodra deze is uitgepraat; anders blijft de negatieve sfeer veel langer hangen dan nodig. Dit is niet alleen onaangenaam voor je partner, maar ook niet zo leuk voor jezelf. Zeg wat je zeggen wil wanneer je ruzie hebt en zorg er vooral voor dat álles uitgesproken is. Daarna is het toch echt tijd om weer normaal tegen elkaar te doen.

2. Niet reageren op berichtjes

Die verdomde blauwe vinkjes op WhatsApp… je kan ze volgens relatie-experts maar beter uitzetten. Ze kunnen namelijk voor de nodige onzekerheid en frustraties zorgen wanneer je het idee krijgt dat je genegeerd wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is logisch dat je niet iedere seconde je berichtjes kan beantwoorden, maar laat dan gewoon snel even weten dat het op dat moment niet goed uitkomt en je op een later moment antwoordt. Altijd beter dan helemaal niet te antwoorden, en het voorkomt ook nog eens onnodige problemen in jullie relatie.

3. Niets meer te vertellen

Natuurlijk weet je (bijna) alles al van je partner en hij van jou, maar het is niet de bedoeling dat je elkaar niets meer te vertellen hebt. Je hebt vast wel iets meegemaakt op werk dat je met hem wil delen, en andersom. Heb je niet het gevoel dat je het aan hem wíl vertellen of ben je niet geïnteresseerd in hoe zijn werkdag was? Probeer dan te achterhalen waaraan dat ligt en of deze relatie je nog wel gelukkig maakt.

Tekst: Carolien Tsao.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.