Home Lifestyle Food Nespresso lanceert nieuwe collectie die de barista in jezelf naar boven haalt

Nespresso lanceert nieuwe collectie die de barista in jezelf naar boven haalt

Met smaken als Vanilla Éclair en Caramel Crème Brûlée beginnen onze smaakpapillen spontaan te dansen.

Barista Creations van Nespresso
© Pexels / Nespresso

Je plaatselijke koffiebar is gesloten, dus zit er niets anders op dan thuis aan je baristakwaliteiten te werken. En dat hebben ze ook bij Nespresso begrepen. Enter: het Barista Creations-gamma.

Steek de handen uit de mouwen, want vanaf 31 maart staat er thuis net iets meer op het menu dan die klassieke kop koffie. Nespresso lanceert namelijk een nieuw gamma Barista Creations dat de inner barista in jezelf naar boven haalt. Yep, jouw home office werd zonet weer een tikkeltje leuker. De koffiegigant ontwikkelde de recepten trouwens zo dat ze ook met alle alternatieven voor koeienmelk gemaakt kunnen worden. Zodat iedereen zijn eigen perfecte koffie kan samenstellen. Met smaken als Vanilla Éclair, Caramel Crème Brûlée en Cocoa Truffle gaan onze smaakpapillen alvast aan het dansen. Is het al dinsdag?!

3 recepten voor extra baristapunten

1 / 3
Cappuccino Rose Romance (met Nespresso Vanilla Éclair)
Dolce Truffle Cappuccino met de Nespresso Cocoa Truffle
Golden Turmeric Latte met de Nespresso Caramel Crème Brûlée
Cappuccino Rose Romance (met Nespresso Vanilla Éclair)
Cappuccino Rose Romance (met Nespresso Vanilla Éclair)

Ingrediënten: snuifje kardemompoeder – 5 ml (ongezouten) rode bietensap – 100 ml sojamelk – 1 Barista Creations Vanilla Éclair-capsule

1. Schenk 100 ml sojamelk in jouw Nespresso Baristamachine*.

2. Voeg een snuifje kardemompoeder toe.

3. Voeg 5 ml (ongezouten) rode bietensap toe.

4. Sluit het deksel van de Barista, selecteer het Cappuccino-recept en druk op de startknop.

5. Schenk daarna het warme melkschuim uit je Baristamachine in een cappuccinokopje.

6. Bereid 40 ml Barista Creations Vanilla Éclair bovenop het melkschuim in het kopje.

*Dit recept kan ook met een Aeroccino bereid worden.

Dolce Truffle Cappuccino met de Nespresso Cocoa Truffle
Dolce Truffle Cappuccino met de Nespresso Cocoa Truffle

Ingrediënten: snuifje cacaopoeder of een stuk zwarte chocolade en een rasp – 10 ml Dulce de Leche – 100 ml (halfvolle) melk – 1 Barista Creations Cocoa Truffle-capsule

1. Giet 100 ml (halfvolle) melk in uw Baristamachine*.

2. Sluit het deksel van de Barista, selecteer het Cappuccino-recept en druk op de startknop.

3. Giet 10 ml Dulce De Leche in een cappuccinokopje.

4. Schenk het warme melkschuim uit de Baristamachine hier bovenop.

5. Bereid 40 ml Barista Creations Cocoa Truffle in het kopje.

6. Werk af met cacaopoeder of rasp een stukje zwarte chocolade als topping op uw cappuccino.

*Dit recept kan ook met een Aeroccino bereid worden.

Golden Turmeric Latte met de Nespresso Caramel Crème Brûlée
Golden Turmeric Latte met de Nespresso Caramel Crème Brûlée

Ingrediënten: snuifje kurkumapoeder – 120 ml (halfvolle) melk – 1 Barista Creations Caramel Crème Brûlée-capsule – optioneel: 5 à 10 ml agavesiroop

1. Giet 120 ml (halfvolle) melk in uw Baristamachine*.

2. Voeg een snuifje kurkumapoeder toe.

3. Sluit het deksel van de Barista, selecteer het Latte Macchiato-recept en druk op de startknop.

4. Schenk daarna het warme melkschuim in een receptglas.

5. Bereid hier 40 ml Barista Creations Caramel Crème Brûlée bovenop.

6. Werk af met een snuifje kurkumapoeder.

Alternatief: Liever iets zoeter? Voeg dan 5 tot 10 ml agavesiroop toe.

*Dit recept kan ook met een Aeroccino bereid worden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.