Home Lifestyle NASA betaalt je 16.500 euro om 60 dagen in bed te blijven...

NASA betaalt je 16.500 euro om 60 dagen in bed te blijven liggen

Al slapend rijk worden.

© kinga cichewicz via unsplash

Al slapend rijk worden? Dat kan dankzij NASA. Zij zoeken voor een nieuw experiment vrouwen die 60 dagen in bed willen blijven liggen, en dat voor maar liefst 16.500 euro.

Als kind vonden we het vreselijk om in ons bed te moeten kruipen, maar nu doen we niets liever. Helaas steekt ons sociaal leven, drukke werkagenda én Netflix daar maar al te graag een stokje voor. Met als gevolg dat we tegen het einde van de week rondlopen als de zombies uit ‘The Walking Dead’. En er is helaas geen enkele concealer die dergelijke zwarte kringen kan verbergen.

Dringend nood aan wat slaap, of heb je zin om met een minimale inspanning een serieus zakcentje bij te verdienen? NASA heeft het perfecte experiment voor jou! Ze zoeken namelijk vrouwelijke testpersonen die zestig dagen in bed willen blijven liggen. Op die manier hopen ze meer te weten te komen over hoe het menselijk lichaam verandert in gewichtloze toestand.

Online cursus volgen, boek lezen of series kijken

Astronauten zweven maanden aan een stuk in de ruimte. Hierdoor breken spieren en botten af en verschuiven lichaamsvloeistoffen naar het hoofd. Hetzelfde wordt waargenomen bij mensen die lange tijd in bed liggen. Daarom simuleert dit onderzoek de toestand in de ruimte met bedrust, en willen ze zo de negatieve effecten van gewichtloosheid verminderen. Alles gebeurt onder strikt toezicht van wetenschappelijke, fysiotherapeutische en medische professionals, alsook voedingsdeskundigen. Met andere woorden: je bent in goede handen.

Het onderzoek is volgens een ex-deelnemer ook helemaal niet saai omdat er continue opwindende experimenten worden uitgevoerd. Je kan ondertussen ook eindelijk die online cursus Frans volgen, de boeken uitlezen die al jaren op je lijstje staan of je favoriete series bekijken.

Eten, douchen en naar toilet gaan

NASA is op zoek naar gezonde vrouwen tussen de 24 en 55 jaar. Je mag niet roken, je BMI moet tussen 19 en 30 liggen en je lengte is tussen 1m53 en 1m90. Het onderzoek vindt dit najaar plaats bij het Duits Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Keulen van september tot december, en bestaat uit negenentachtig dagen. Hiervan worden er vijftien uitgetrokken om gewend te raken aan de situatie, zestig om in bed te liggen, en veertien voor rust en revalidatie. Daarna zijn er nog vier vervolgbezoeken: een na veertien dagen, drie maanden, een jaar en twee jaar.

De zestig dagen bedrust mag je écht letterlijk nemen. Eten, douchen, naar toilet gaan en recreatieve activiteiten gebeuren allemaal terwijl je neerligt met je hoofd lichtjes naar beneden. Je zal niet mogen opstaan of zelfs niet je hoofd omhoog tillen. Dit alles hoef je natuurlijk niet voor niets te doen. NASA geeft de vrijwilligers die het hele onderzoek volbrengen maar liefst 16.500 euro. Je kan dus écht wel geld verdienen door in je bed te blijven liggen.

Om zo’n aardse astronaut te kunnen worden, moet je eerst een uitgebreide vragenlijst invullen. Slaag je hierin, dan wordt zowel je mentale als fysieke conditie getest in verschillende tentamens. Lijkt dit wel iets voor jou, neem dan zeker een kijkje op hun website en schrijf je in. Succes!

Lees ook: