Home Lifestyle MUST FOLLOW: Olivia Behaegel: ‘Elk nootje of takje rond het bord moet...

MUST FOLLOW: Olivia Behaegel: ‘Elk nootje of takje rond het bord moet deel uitmaken van het gerecht, anders vind ik het maar fake.’

'De Australische foodie Donna Hay was diegene die me ooit heeft geïnspireerd om te gaan koken en door haar heb ik ook beseft hoe belangrijk het is om een gerecht mooi te stylen.'

Thomas Legrève voor Flair

Er zijn heel wat foodies op Instagram, maar niet veel die hun bord zo kunnen stylen als Olivia Behaegel (29): wat een tikje schaduw, een ‘rommelig’ gevouwen servet en kruiden toch kunnen doen. En vooral ook héél veel verschillende bordjes.

Volg Olivia als

  • … je inspiratie zoekt voor lekkere, gezonde gerechten die eenvoudig klaar te maken zijn.
  • … je houdt van een sober maar smaakvol gestyled bord.
  • … niet zo into fluo unicornsmoothies bent, maar wel into pure, echte gerechten.

De online stijl van Olivia

  • Olivia zoekt ramen op voor het beste licht, maar nooit de volle zon.
  • Ook al zijn de algoritmes veranderd, toch houdt ze zich aan ’s ochtends posten tussen 8u en 9u of ’s middags tussen 12u en 13u. Dan checken veel mensen hun Instagram en hebben ze nog de rest van de dag om je post tegen te komen.
  • Hashtags gebruikt Olivia, maar ofwel zet ze die in een comment, ofwel enkele lijnen ónder haar caption. Anders vindt ze het rommelig ogen bij haar mooi gestylede foto’s.

Met dank aan Donna

‘Ik kook al jaren heel gezond en lekker, dat is toch de bedoeling (lacht). Dus daarom dacht ik: waarom niet mijn hobby met de wereld delen? Kijk ik terug op die eerste Instaposts, dan denk ik nu: wat zien ze er vreselijk uit (lacht). De belichting zat niet goed, met foodstyling was ik nog niet bezig. Ik zag dat het beter kon en ben in kookboeken beginnen neuzen: hoe is het gerecht gedresseerd, wat ligt er rond het bordje en welke ondergrond wordt gebruikt? Donna Hay was diegene die me ooit heeft geïnspireerd om te gaan koken en door haar prachtige kookboeken heb ik ook beseft hoe belangrijk het is om een gerecht mooi te stylen.

Geen takje te veel

‘Gaandeweg heb ik zo mijn eigen stijl gevonden: een bij voorkeur lichte witte of marmeren ondergrond, rijk aan textuur en diepte die ik verkrijg door een servet of bosje kruiden. Wel moet elk nootje of takje rond het bord ook deel uitmaken van het gerecht, anders vind ik het maar fake. Overdag werk ik als productmanager bij een voedingsbedrijf, maar in bijberoep ben ik nu ook foodfotografe en foodstyliste. Mijn opdrachtgevers kennen me via Instagram of via-via. Onlangs heb ik nog voor een merk van açaïbessen en superfood gerechtjes bedacht, gefotografeerd en gestyled. Superleuk om te doen.’

Eén pan is genoeg

‘Mijn gerechten moeten er goed uitzien, maar het moet ook heel lekker zijn. De meeste van mijn gerechten zijn eenpansrecepten. Zelf maak ik op een doordeweekse avond ook liever niet te veel pannen vuil (lacht). Toppers zijn de curry’s, stoofpotjes en de chili’s. Zondag is prepdag en maak ik al de ingrediënten klaar voor mijn lunch tijdens de week en daarnaast meestal ook één gerecht in grote hoeveelheid. Met een beetje voorbereiding is het zoveel eenvoudiger om gezond en gevarieerd te eten, ook op drukke dagen.’

Olivia volgt

  • @mynewroots: ‘Sarah is een fantastische chef die volledig plantaardig kookt. Ongelooflijk wat zij kan doen met eenvoudige ingrediënten.’
  • @oliwiapakosz: ‘Ze heeft niet alleen een zalige variant op mijn voornaam (lacht), haar feed is ook echt prachtig.’
  • @lespetitespestes: ‘Dit is een Belgisch foodaccount met toffe receptjes en een heel leuke stijl.’

Voor meer info surf naar OliviaB.be.

Nog meer Instagrammers die je moet volgen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.