Home Lifestyle OMG: er komt een musical gebaseerd op ‘Friends’

OMG: er komt een musical gebaseerd op ‘Friends’

'Friendsical' is een hilarische parodie op de serie.

© warner bros

Onze favoriete serie aller tijden ‘Friends’ krijgt een musicalversie. ‘Friendsical’ is een parodie op de populaire show en zal vanaf deze zomer te zien zijn in Engeland.

We kennen zo goed als elke aflevering van ‘Friends’ uit ons hoofd, en toch krijgen we elke keer weer de slappe lach als Joey, Chandler, Ross, Monica, Rachel of Phoebe weer een gekke stoot uitsteken. We hoopten lange tijd dat de zes vrienden nog een laatste keer zouden samenkomen voor een film over de populaire serie, maar die wens mogen we voorgoed opbergen. Je kan dan maar eindeloos naar de herhalingen blijven kijken óf deze zomer een uitstapje maken naar Engeland. Daar verschijnt immers een musical van ‘Friends’.

Knipperlichtrelatie

‘Friendsical’ is een parodie op de serie, gemaakt door Miranda Larson. Het stuk focust zich vooral op de relatie van Ross en Rachel. Ross zijn vrouw verlaat hem voor een andere vrouw, en hij vreest dat hij nooit meer verliefd zal worden. Tot Rachel, een oude bekende, opduikt in zijn leven. We weten allemaal hoe dat uiteindelijk afliep: ‘I got off the plane‘. Maar de vraag is hoe deze parodiemusical de knipperlichtrelatie van een van de beroemdste tv-koppels ooit zal aanpakken.

De originele cast zal helaas niet meespelen, maar zes andere ‘vrienden’ zullen het beste van zichzelf geven op het podium. In het repertoire van ‘Friendsical’ zitten liedjes zoals ‘He’s Her Lobster!’, ‘Richard’s Moustache’ en ‘You’re Over Me? When Were You Under Me?’ Die verwijzen natuurlijk allemaal naar bekende quotes en scenes uit de serie.

De musical gaat in juli in première in Edingburgh en trekt daarna heel Engeland rond: Darlington, Derry, Newcastle, Kingston, Malvern, Blackpool, Chelmsford, Southampton en Croydon. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 23 euro. Meer info of kaartjes kopen, kan via de website.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.