Home Lifestyle Film ZIEN: deze gelijkenis tussen ‘Home Alone’ en ‘Friends’ had jij ongetwijfeld nog...

ZIEN: deze gelijkenis tussen ‘Home Alone’ en ‘Friends’ had jij ongetwijfeld nog niet gespot

Onze mond viel er alvast van open...

© giphy

Deze kerstperiode kon je voor de zoveelste keer naar ‘Home Alone’ kijken. Nu blijkt dat de kerstfilm een bijzondere link heeft met een van onze favoriete series, ‘Friends’.

Ben je iemand wiens kerstavond of kerstdag pas compleet is als je ‘Home Alone’ hebt gezien op televisie? En ben je daarnaast ook fan van de hilarische serie ‘Friends’? Wel, een opmerkzame kijker merkte op dat er een link is tussen de kerstfilm der kerstfilms en ‘Friends’.

Maar wat is die link? Het huis waar de kleine Kevin McCallister moederziel alleen achterblijft omdat zijn familie hem vergeet wanneer ze op reis vertrekken, is ook te zien in ‘Friends’. In het tiende en allerlaatste seizoen van de serie gaan Monica en Chandler verhuizen. Ze willen hun tweeling opvoeden in een rustige buurt en ruilen daarom hun appartement in hartje New York in voor een huis in een buitenwijk.

Het huis van de Murphy’s

In de aflevering ‘The One Where Chandler Gets Caught’ bezoekt het koppel een mooi huis. Dat huis is hetzelfde als de villa in ‘Home Alone’ waarin Kevin kattenkwaad uithaalt. Wie goed kijkt naar het filmpje hieronder, ziet de treffende gelijkenissen van het huis van de Bings in Westchester met dat van de McCallisters in Chicago. Het gaat om het blauwe huis aan de overkant van de straat met de krans aan de deur en de herkenbare garage.

De makers van ‘Friends’ gebruikten zo’n veertien jaar na de opnames van ‘Home Alone’ dezelfde buitenbeelden, in de hoop dat niemand de gelijkenis zou spotten. Dat was natuurlijk buiten diehard fans gerekend. De echte eigenaars van de ‘Home Alone’-villa in Illinois bevestigden de link.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: