Home Lifestyle WAT ERG: Martien Meiland legt uit waarom hij zo veel gilletjes slaakt

WAT ERG: Martien Meiland legt uit waarom hij zo veel gilletjes slaakt

Het heeft allemaal te maken met een trauma uit zijn kindertijd.

Wij houden van Martien Meiland, maar haters durven hem weleens beschuldigen van overdreven acteergedrag. Vooral zijn vele gilletjes zijn volgens sommigen ongeloofwaardig. Martien heeft echter een uitleg voor zijn schichtige aard.

Wie goed oplette bij het eerste deel van ‘Kerst op Chateau Meiland’, hoorde Martien zijn kleindochter Claire waarschuwen voor het gevaar van een schaar. ‘Kijk maar naar opa!’, zei hij, zonder verdere uitleg te geven. In de Nederlandse Story deed hij dat wel.

Halfblind

Martien vertelt dat hij als kind een schaar in z’n eigen oog stak toen hij aan het knutselen was. ‘Ik zie sinds dat ongeluk helemaal niets meer met mijn rechteroog’, vertelt hij. ‘Laatst zei iemand tegen me: wat heb jij mooie ogen. Toen zei ik: moet je een schaar in je oog steken, dan krijg jij het ook!’ Als je Martiens ogen van dichtbij bekijkt, zie je een kleurverschil. De zwarte vlek in zijn rechteroog is het gevolg van het schaarincident.

Martien hield duidelijk een licht trauma over aan het ongeval, want hij moet zowat de meest verschietachtige mens van de Lage Landen zijn. Verder ondervindt de hilarische Hollander echter weinig last van zijn half zicht, zegt hij. Zoals we te zien krijgen in het programma, rijdt hij zelfs met de auto. Al doet hij dat niet geweldig goed, als we Caroline en de rest mogen geloven. Maar het mag wel, zegt Martien. ‘Ik kan me voorstellen dat het een probleem zou zijn als zoiets op latere leeftijd gebeurt. Maar ik weet eigenlijk niet beter en ondervind er geen grote hinder van’, legt hij uit. ‘Wel heb ik een dode hoek aan mijn rechterzijde. Als iemand aan die kant naast me staat, zie ik diegene niet. Nee, er heeft nooit iemand moeilijk over mijn oog gedaan wat betreft het rijbewijs.’

Nogmaals voor de haters in the back: Martiens gilletjes zijn oprecht. En zelfs als ze dat niet zouden zijn, blijven ze hilarisch.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.